№ 38

19 вересня 2024 року

ІІ корпус гімназії №1 буде готовий восени

  • Середа, Лип. 24 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Гарна новина для всіх жителів нашого міста – будівництво нового корпусу гімназії №1 ім. Георгія Вороного продовжується. Нарешті місто в повному обсязі матиме кошти, яких так не вистачало на його завершення.
Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Олег Созінов, днями надійшло розпорядження Кабінету Міністрів України, відповідно до якого місту таки виділили 14 мільйонів гривень для завершення будівництва ІІ корпусу гімназії. Це саме та сума, про нестачу якої стало відомо зовсім недавно – на останній сесії Прилуцької міської ради.
Наразі підрядчик уже замовляє обладнання, необхідне для проведення навчального процесу. Це стільці, парти, столи, дошки, комп’ютерна техніка, різноманітне канцелярське приладдя тощо. Крім того, проводиться благоустрій території – буде укладатися другий шар асфальтного покриття, будуватимуться заплановані проектантами футбольний, волейбольний і баскетбольний майданчики. На активній стадії завершення знаходяться і внутрішні оздоблювальні роботи.
Як зазначив Олег Сергійович, якщо нічого не завадить і все йтиме в такому ж темпі, то вже восени можна буде подавати до державної архітектурно-будівельної інспекції декларацію про здачу об’єкта в експлуатацію. А це значить, що до зими новий корпус гімназії точно буде відкрито.


Є на території новозбудованого корпусу гімназії ще один об’єкт, пильна увага до якого не зникає в прилучан. Звісно, мова йде про басейн. Перший басейн у Прилуках, і, по правді, єдиний у районі. Проведена величезна робота по його спорудженню. Це й будівництво самої чаші басейну, її кількаразова гідроізоляція, і, звісно, перевірка на герметичність. Як відомо, усі роботи на даному об’єкті виконуються місцевими підрядними організаціями. Це перший досвід для них у такому виді робіт, що натомість, не заважає виконувати роботи швидко та якісно.
На даний час відбувається процес обкладання чаші басейну плиткою. Як розповів директор підрядної організації ПП «МПБП СТИМУЛ» Дмитро Колесник, в роботі використовується спеціально замовлена плитка італійського виробництва традиційних для подібних водних конструкцій кольорів – від темно-синього до майже білого. Загальний об’єм матеріалу включно та підлогою сягнув 600 кв. м.
Власне дно басейну поєднує в собі два кольори – блакитна основа з темно-синьою розміткою для майбутніх водних доріжок. У результаті в басейні буде 4 доріжки шириною 1,8 м і довжиною 25 метрів.
Нагадаємо, що скористатися можливістю відвідувати басейн зможуть не лише учні гімназії, а й решта жителів нашого міста. Чекаємо з нетерпінням.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 1755 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1446 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!