№ 38

19 вересня 2024 року

Мій дім – моя фортеця

  • Середа, Лип. 17 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Прогулюючись вулицями міста, кожен звертає увагу на його облаштованість. Приємно поглянути на доглянуті клумби біля будинків, новенькі лавочки біля них, на дитячі майданчики, де від задоволення щебечуть діти.
Проте є й такі місця, на які ми мало звертаємо увагу. Це підвали, горища та, звичайно, під’їзди. Так склалося, що під’їзди старих будинків менше зачіпає «рука змін», тому вони мають занедбаний вигляд і навіюють певний дух автентичності.
Але це не про під’їзд будинку 45 по вул. Гімназичній, де мешканці багатоповерхівки взяли повну відповідальність за своє житло.
Ще у 2008 році вони під керівництвом Валерія Шахіна створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Дельта». «Насправді це було найкраще рішення, яке ми могли прийняти», – упевнено говорить Ольга Філімонівна Буркевич, дружина нинішнього керівника цього ОСББ Миколи Борисовича Буркевича.
6 листопада 2016 року було вирішено вступити в проєкт ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», суть якого полягала в тому, аби зробити ремонт та модернізацію житла.
Співвласники ОСББ зробили все, для того, щоб їхнє житло дійсно стало комфортним, навчилися відповідально ставитися до кожного квадратного метра не тільки особистої, а й спільної власності будинку та прибудинкової території.


Зайшовши до приміщення, відразу звертаєш увагу на чисті й світлі стіни, прикрашені картинами, новенькі сходи. Приємно дивують і гарні, ніби відполіровані, поручні. На кожен поверх можна дістатися хоч і невеликим, зате затишним і світлим ліфтом. Узимку в коридорах під’їзду тепло, а влітку тут віє приємною прохолодою. Куди не глянь – скрізь чисто. Про такий порядок дбають не тільки мешканці будинку, а й прибиральниця. У будинку є й спільні балкони, де кожен із жителів може відпочити, спостерігаючи за життям, яке вирує у дворі. Як вдало підмітила Ольга Філімонівна: «Такого будинку в Прилуках більше не знайдеш».
Варто зазначити, що фінансувався проєкт по створенню та облаштуванню ОСББ «Дельта» Європейським Союзом за співфінансування Програмою розвитку ООН, а також Прилуцькою міською радою та власне жителями об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Дельта». З жовтня 2016 року по серпень 2017 року був перекритий дах, зроблена відмостка біля будинку, здійснені капітальні ремонти в під’їздах, замінені перила та електропроводка. У найближчих планах – зробити термомодернізацію системи опалення.

Оксана Павленко,
Вікторія Костенко

Прочитано 1666 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1443 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!