№ 38

19 вересня 2024 року

«Чип на лбу»: російський слід дивних написів у місті

  • Середа, Лип. 24 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У центрі Прилук на будівлі, яка розташована якраз навпроти міської ради зустріли забавне графіті такого змісту: «Читай – ИНТЕРНЕТ: «Биопаспорт – чип на ЛБУ»; «Анаста. Конца света не будет». Подібними написами розмальовані й багато інших будинків і деякі автобусні зупинки.
На перший погляд, у цих абсолютно не пов’язаних і нелогічних словосполученнях немає жодного сенсу, але вони всюди абсолютно однакові. Не будемо зараз забивати голову питанням про те, яке відношення біопаспорт має до кінця світу, – суть не в тому. Адже, як відомо, будь-яка брехня після багаторазового повторення перетворюється на правду, а так само – і будь-яка маревна ідея внаслідок її поширення й повторення набуває вже характеру певного догмату, що знаходить своїх прихильників.
Пам’ятаючи недавню історію з численними графіті, які являли собою посилання на Інтернет-сайти з продажу наркотиків, перші думки були саме такого напрямку – знову якісь шифри, завуальовані послання любителям дурману. Але елементарно перейшовши за вказаним посиланням у мережі, стає зрозуміло, що це «напасть» трохи іншого характеру. Прописуючи вказані заголовки, можна знайти сайти, де знаходиться детальна інформація про «фатальну загрозу».
Хто ж займається цим візуальним терором? На російському сайті Logoslovo, який ведуть адепти Російської православної церкви, розміщений матеріал «В Україні вже ставлять печатку антихриста (УНЗР) лазером на лобі».


Процитуємо кілька уривків з нього мовою оригіналу:
«Информация об этом пришла от знакомой – воцерковленной православной христианки. Старец – священник УПЦ МП – рассказал ей, что его пригласили в одну семью в Харькове освятить квартиру. Семья состояла из супружеской пары и троих детей. При этом, с его слов, оказалось, что все они имеют биометрические загранпаспорта и все – чипированы. Скорее всего, их прочипировали при фотографировании на биометрический паспорт, о чем предупреждал много лет назад схиархимандрит Христофор»;
«Чипирование означает нанесение лазером метки-микрочипа радиочастотной идентификации с ID-номером на тело человека. Преп. Паисий Святогорец и другие православные старцы предупреждали, что печать антихриста сначала появится на товарах. Т.е. штрих-код товара – это уже печать (ID-номер товара в стандарте EAN (666)».
Також в статті повідомляється, що мітку сатани громадянам України наносять на лоб при фотографуванні за допомогою лазера. Як бачимо, «страшна релігійна зараза» добралася й до нашого міста. Вірити в таку догму чи ні, звертати чи ні увагу на подібні написи – особисте право кожного з нас. Та все ж хочеться вірити в адекватність людей навколо. По суті всі ці повідомлення є відгомонами подій давно минулих днів. Зараз, у більшості випадків, вони не викликають у громадян будь-яких емоцій, окрім сміху. І це не може не радувати.
Але залишається запитання до правоохоронців: «Скільки подібних художників притягалося до юридичної відповідальності за їх творчість?» Та до влади: «На скільки швидко цей «маразм» у місті замалюють?» Чи знову все повинні робити волонтери?

Прочитано 2703 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Є проблема
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1446 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!