№ 38

19 вересня 2024 року

Репресійний Дід Мороз. Факти – річ уперта

  • Четвер, Груд. 15 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Традиції помирають повільно, проте не за теперішніх обставин, коли ми воюємо з московською ордою. Тому всі ми повинні позбавлятися всього російського, чужого, ординського та нелюдського, що поєднувало нас із ними в минулому. Ностальгувати за радянським минулим уже не модно й небезпечно, ворог приходить туди, де відчуває «свої маячки», свою культуру, традиції та мову. У нас, українців, своя потужна культура і традиції. Наприклад, шириться факт, що українська мова входить у п’ятірку світових мов по милозвучності. Треба пишатися та цінувати своє, яке ми ні в кого не крали й не переймали, на відміну від кацапів, які крали віками, і крадуть сьогодні, в Україні.

Історичний факт 1. У 1922 році Україна вже була окупована москалями, і наш патріарх не поїхав на Вселенський Собор у Стамбулі, а поїхав московський, який за нас вирішив долю наших християнських традицій. Москва відмовилася переходити на Юліанський календар, як тоді перейшов увесь християнський світ, а залишилася в старому, Григоріанському. Християнський вселенський календар орієнтується на астрологічний, відповідно до якого 21 грудня – день зимового сонцестояння (сонце стоїть три дні), після чого, 25 грудня, день починає збільшуватися, народження нового Сонця означає народження Іісуса (свято Різдва Христового). А московська орда, на те вона й орда, щоб не жити разом із цивілізованим світом, відзначає його 7 січня. Так було до цього часу і в нас, поки не прийшла в Україну війна, яка змусила нас переосмислити, що було в нас із ними в минулому, і що відбувається з нами через них сьогодні.

Історичний факт 2. Сталін, очільник уже радянської орди, в 1937 році, в рік початку нечуваних репресій і загибелі мільйонів, аби заснувати нові радянські традиції, теж вкрав у християн постать Святого Миколая, улюбленця дітей, аби з нього зліпити совдепівського «діда мороза». Уявіть страшний цинізм і наругу над дітьми репресованих батьків, яким сталінський дід мороз роздавав подарунки, аби вони хоча б на хвилину забули про втрату батьків. Пізніше таких дітей узагалі позбавляли і ялинок, і дідових подарунків як дітей «неблагонадійних».
Отож, щоб дід мороз не був самотній, до нього приставили родичку – онуку снігурку, яка взялася, за легендою комісарів, невідомо звідки. Ми не знаємо, хто ж був дружиною діда мороза, хто в нього був – син чи донька, від яких народилася снігурка.
Історія ця не біблійна, і немає там духу Святого. При радянщині цим ніхто не переймався, і казка від сталіна туманила голови дітей не одного покоління, а деяким туманить і сьогодні. Натомість Святий Миколай, і як біблійний герой, і як історична постать, не був обтяжений онучкою, бо він Святий, якому моляться не один раз на рік, його люблять і згадують постійно. Полюбився українським дітям і закордонний Святий Миколай – Санта Клаус, якого обожнюють маленькі християни у всьому світі, окрім дітей росії – країни-агресорки та Білорусії-маріонетки, для яких дід мороз & снігурка – це символи їхнього ладу та їхньої імперської ідеології. У них усе по-старому: у діда – борода з вати, на онучці – кокошнік, як серп і молот, ні з чим не сплутаєш, разом вони під ялинкою, з гармошкою. Але цього року, можливо, буде розгул «мракобєсія» в кремлі, недарма кацапи почали популяризувати старі картини, типу «Ленин с детьми на ёлке». Сюжет старий, але в сучасній обробці – буде сталін із дітьми, буде з дітьми і х…о, будуть у них пляски з дідом морозом і снігуркою в «кокошнике» (не плутати з Коко Шанель) і т. д. Буде в ординців усе те старе, яке пам’ятають прилучани старшого покоління, все те, що для нас, українців, уже чуже, неприйнятне, вороже, а часом і огидне.
Факт сьогодення. В одному торгівельному центрі Прилук виставили на продаж ялинкові прикраси, серед яких декілька куль із принтом на російську тематику, а саме снігурка в кокошнікє!.. (Оля Полякова публічно спалила свій сценічний кокошнік на Лисій горі, в Києві, де збираються відьми, аби продемонструвати свій розрив із усім російським.) Нами було зроблено зауваження адміністратору ТЦ з даного приводу. Як результат – усі кулі швиденько ж прибрали. Однак, уже за кілька днів на полиці виставили цілу армаду ляльок-снігурок (46 штук) в кубанці та з довгою сивою косою, в яку вплетена блакитна стрічка (як у партії «Регіонів» на Майдані). Не хотіли кульки, отримайте снігурки, чортові бандерівці-націоналісти! (ну, щось типу того).

Уявіть такий факт: воїн ЗСУ боронить нас, нашу Україну, аби в кожного з нас, у тилу, було новорічне свято, сидить в окопах, у холоді, але з ненавистю до кацапів-загарбників, а в той же час його дитина у садочку чи в школі кружляє під ялинкою з дідом морозом і снігуркою, яких вигадав «отец всех народов» сталін, кат України, якому ставлять нові пам’ятники на росії за наказом путіна, котрий у свою чергу заявляє, що ми всі родом із СРСР і виросли всі ми з дідом морозом і його онукою… То це буде повний ТРЕШ, як говорить наша молодь. А ми говоримо, що це залишки російського мракобісся й агонізуючої держави-окупанта. І не варто робити опитування серед батьків (провокативне опитування), із ким їхні діти повинні кружляти під ялинкою. Проведіть краще просвітницьку роботу й не перетворюйте їх у потенційну «вату». У минуле можна тільки зазирати, а дивитися – виключно в майбутнє!
Важко ламати традиції, особливо традиції, пов’язані з дитинством, але ламайте їх сміливо – діти повинні виховуватися не на чужому-ворожому, виривайте з себе все зросійщене та московське. Однозначно буде важко, але точно не соромно!
Воїни ЗСУ роблять свою роботу на 100%, а як ми, у тилу? Дід мороз чи Святий Миколай? Незнання історії не звільняє від відповідальності.

Костюк О.І., Сич В.Г., Погуляй В.А.
від групи ініціаторів процесу
дерусифікації в Прилуках

Прочитано 4138 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Є проблема
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 256 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!