№ 38

19 вересня 2024 року

Премія «Рідний край». Перші переможці

  • Середа, Лип. 05 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

26 червня в малій залі міської ради пройшла офіційна церемонія нагородження лауреатів премії імені Дмитра Шкоропада «Рідний край».
Професор Шкоропад був закоханий у краєзнавство. Він невтомно трудився в бібліотеках та архівах, збираючи матеріали з історії Приудайського краю, що лягли в основу чотиритомника «Історія Прилуччини від найдавніших часів до кінця XIX століття». Також учений видав книгу «Прилуччина. Історичний нарис», у співавторстві з Олексієм Савоном створив ґрунтовний енциклопедичний довідник «Прилуччина»…
Одним із способів продемонструвати повагу до славетного земляка стало заснування цього року Прилуцькою міською радою та Прилуцьким краєзнавчим музеєм ім. В.І. Маслова краєзнавчої премії імені Дмитра Шкоропада «Рідний край». Премія присуджуватиметься один раз на два роки, а до участі в конкурсі допускаються вагомі дослідження окремих авторів, авторських колективів у різних напрямках краєзнавства. За змістом вони обов’язково повинні стосуватися Прилуччини, мати пізнавально-виховне значення й бути оригінальними у своєму роді.
Дебютна церемонія нагородження переможців «Рідного краю» відбулася 26 червня в сесійній залі Прилуцької міської ради.


У номінації «Дипломант» ІІІ ступеня переможцем премії стала Світлана Ніколенко, вчитель гімназії №1 ім. Г. Вороного, з її роботою «Дослідження традицій вишивального мистецтва Прилуччини». Досліднику було вручено 500 гривень.
Дипломантом ІІ ступеня став місцевий краєзнавець Анатолій Риженко з роботою «Прилуччина в житті та творчості Тараса Шевченка». За свою працю краєзнавець отримав 1 тисячу гривень.
Звання дипломанта І ступеня й грошову премію у розмірі 1,5 тисячі гривень здобув Геннадій Щисловський з циклом нарисів про грошовий обіг на Прилуччині в добу середньовіччя.
А от звання лауреата міської краєзнавчої премії імені Дмитра Шкоропада «Рідний край» і грошову премію в сумі 3 тисячі гривень присуджено Олексію Савону та Дмитру Шкоропаду (посмертно) за роботу «Енциклопедичний довідник. «Прилуччина». За видатних прилучан нагороду отримували донька Олексія Антоновича Савона – Ірина Олексіївна та рідна племінниця Дмитра Шкоропада – Ніна Олександрівна Іванченко.
Без уваги не лишилися й претенденти на здобуття премії ім. Дмитра Шкоропада. За активну участь у галузі вивчення, дослідження та пропагування історико-культурної спадщини грамотами та призами було нагороджено Миколу Гриня, Тетяну Денисенко, Миколу Куриленка та Катерину Тарасенко.

Ангеліна Попович, Тетяна Пилипченко

Прочитано 1809 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Культура
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 518 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!