№ 38

19 вересня 2024 року

Знавці книжкових багатств

  • Середа, Квт. 03 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Книга – одне з найбільших чудес, створене людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, усю свою мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. Історія книги тісно пов’язана з політичними та економічними подіями, історією ідей, релігії та життя людей. Усна передача – найдавніший спосіб передачі знань в історії людства. Після винайдення письма функцію передачі знань взяла на себе книга.
Зазвичай в останній тиждень березня по всій Україні святкують тиждень дитячої та юнацької книги, тобто книжчині іменини. Славні традиції проведення тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час, обпалений крилом війни, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям – майбутнім творцям, винахідникам, вченим. На честь цього 26 березня у міській бібліотеці для дітей імені П. Білецького-Носенка відбувся бібліотечний турнір «Знавці книжкових багатств».


Усі учасники були поділені на 2 команди: «Юні читачі» та «Книга – це життя». Членами журі були Юлія Потіпака – член Української громадської ради, а також Євгенія Гнатів – завідувач бібліотеки.
Перший тур називався «Розминка», під час якого кожній команді задали по 15 питань різного характеру. Другий – «Літературні ерудити», де потрібно було переплутані прізвища зарубіжних письменників написати правильно. Третій тур «Чорна скринька» полягав у тому, що в чорній скриньці був захований якийсь предмет, який описувала ведуча і таким чином команди мали його вгадати. Останній, завершальний, четвертий тур «Мрія сучасного читача», де учасники кожної команди мали зробити колаж своїх мрій за допомогою вирізок із журналів і газет, олівців і фломастерів.
Під час конкурсів відбулося також і нагородження кращих читачів бібліотеки, серед яких були Вікторія Маценко, Олександра Шиян, Максим Корнійко, Катерина Веремій, Діана Мініна, Любов Пироженко. Вони отримали подяки та подарунки від Української громадської ради.
І от, коли журі підрахувало всі бали, виявилося, що перемогла дружба. По завершенню турніру для дітей організували солодкий стіл.

Олена Скриннік, Аліна Чабан,
Зоя Яременко, Ірина Горбань

Прочитано 1173 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Культура
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1389 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!