№ 38

19 вересня 2024 року

Нам доведеться виправляти помилки нинішнього міського голови

  • Середа, Черв. 14 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Прилучани добре пам’ятають, як торік у місті ремонтувалися дороги. Щодня комунальна телекомпанія давала «гарячі» сюжети безпосередньо з місця подій: то начальник управління капітального будівництва Анатолій Ященко, а то й особисто міський голова Ольга Попенко на фоні катків та дорожніх робітників жваво рапортували про зроблене на вулицях за день та запевняли городян у якості роботи підрядників і вимогливому ставленні до них.
Та минуло всього кілька місяців – і кожен житель міста побачив справжню якість торішнього дорожнього ремонту, яка не витримує жодної критики. Скоро почнеться друге півріччя нинішнього року, а ще дороги не відремонтовано, центральна вулиця вся в ямах через зрізаний асфальт.
Тому на минулій сесії Прилуцької міської ради 8 червня депутати та представники громадських організацій поставили міському голові чітку вимогу: назвати осіб, відповідальних за ганебний стан доріг у Прилуках. Не отримавши відповіді, більшість депутатів залишили сесійну залу.

Через відсутність кворуму в роботі пленарного засідання була оголошена перерва на невизначений термін.
На жаль, у законний спосіб на сесії проблему вирішити не вдалося, більше того: вона ні на крок не зрушилася з місця. Бо Ольга Попенко всіляко уникала конкретних відповідей, у будь-який спосіб намагалася вигородити своїх підлеглих та знайти пояснення їхній бездіяльності. Виглядало це доволі дивно – особливо якщо пригадати, наприклад, як щопонеділка на апаратних нарадах мер влаштовує кількагодинні «розбори польотів» керівникам міських комунальних підприємств, та так, що аж пір’я летить! А підзвітний міському голові телеканал транслює ці виступи Ольги Попенко фактично в повному обсязі – аби вбити в голову прилучанам, якого, мовляв, принципового та вимогливого мера маємо.
Насправді ж вся ця «принциповість» і «вимогливість» – більше ніж порожній піар міського голови. Її обіцянки, зауваження, вимоги та запевнення жителі Прилук чують уже два роки, але далі слів у мера справа ніколи не йде. Бачимо всі: ситуація в місті не тільки не кращає, а катастрофічно погіршується! Такої безгосподарності, як зараз, я не можу пригадати взагалі за 37 років мого життя в Прилуках. Жодній справі, за яку береться Ольга Попенко, вона не може дати раду: пофарбували фасад міської ради, а з двору приміщення як було з тріщинами, так і залишилося; «оновили» стіну будівлі гімназії №1, а з тильного боку школа виглядає ще більш аварійною, ніж була до «ремонту»; відремонтували покрівлю ДЮСШ, а зі стелі ллється вода…Список таких «відремонтованих» за бюджетний кошт об’єктів чималий. Відповідальності ж за викинуті на вітер гроші досі ніхто не поніс. Натомість чуємо лише праведне обурення мера з екрану телевізора та постійні запевнення в тому, що вона нібито контролює якість роботи своїх підлеглих.
Не можу не зупинитися ще на одному прикрому моменті: центр наших Прилук, який завдяки здійсненому меценатом благоустрою ще недавно вражав туристів своєю красою та комфортом, тепер біднішає й хмурніє на очах. Ліхтарі побиті, а то й вирвані із землі, гранітні бордюри пощерблені, лавочки й урни покрадені… Час від часу спостерігаємо кричущий вандалізм в історичній зоні, але жодного зловмисника за ці кілька років не знайшли й не притягнули до відповідальності. Міський голова вважає за краще робити вигляд, що нічого ганебного в Прилуках не відбувається. А в цей час знищуються кращі надбання, залишені місту попередниками мера.
Та повернуся до того, з чого почав – стану прилуцьких доріг. Як показала нещодавня сесія, винних (чи відповідальних) за нього шукати марно. Рішення розпочати ремонтні роботи ухвалив виконком міської ради – колегіальний орган. То й відповідальність з нього колективна, а значить – ніяка.
Питань же маю багато. З яких міркувань виходила влада, вирішивши зрізати асфальт по Київській та залишити ями на кілька тижнів? Хтось подумав при цьому про водіїв, котрі змушені щодня лавірувати між вищербленими ділянками, наражаючи на небезпеку пішоходів, себе і власний транспорт?
Як відомо, міські дороги з твердим покриттям перебувають на балансі КП «Послуга». Тому цікаво, чому це комунальне підприємство наразі відсторонилося від робіт з їх ремонту та не цікавиться станом доріг? Чи, можливо, йому не дозволяють цього робити міський голова та владні структури Прилук? Хотів би прочитати відповідь на це запитання на сторінках цієї ж газети.
Добре, що сьогодні в Прилуках з’явилися небайдужі люди та громадські організації, які організовують власний контроль за станом ремонту доріг та іншими міськими проблемами й вимагають від влади виконання її прямих обов’язків. Адже, як показує сьогодення, нинішні очільники Прилук спроможні зробити щось на користь людей лише під тиском громадськості.
На завершення хочу нагадати міському голові Прилук: Ольго Михайлівно, яким би не був сьогоднішній день, але він закінчиться. А життя триватиме далі. І нам доведеться виправляти Ваші помилки.

Артем Рожко,
депутат Прилуцької міської ради

 

УВАГА! ДЕПУТАТ ПЕРЕВІРИВ
ІНФОРМАЦІЮ!
Важливий момент!

На пленарному засіданні міської ради 08 червня начальник управління капітального будівництва міської ради Анатолій Ященко повідомив, що проведення технічного нагляду ремонту доріг здійснює інженер Дудинець Кирило Костянтинович. Я особисто перевірив дану інформацію й офіційно заявляю: Дудинець К.К. дійсно має сертифікат інженера з технічного нагляду АТ 004827 № 08 від 21.11.15р., але зовсім за іншим профілем. Даний спеціаліст може здійснювати технічний нагляд виключно за будівництвом будівель і споруд! А здійснювати контроль за якістю й дотриманням технологічного процесу дорожнього будівництва (ремонту) Дудинець К.К. не має права! Чергова нахабна й цинічна брехня від очільника «так званого» управління капітального будівництва пана Ященка!

Депутат Прилуцької міської ради Владислав Кіча

Прочитано 2078 разів
Оцінити матеріал
(1 голос)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 237 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!