№ 38

19 вересня 2024 року

Ще довго пам’яттю болітиме війна

  • Вівторок, Черв. 27 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

22 червня в парку Вічної Слави був проведений мітинг-реквієм, присвячений Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, що зібрав чиновників, ветеранів, дітей війни й інших прилучан.
22 червня 1941року страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Затамувавши подих, слухали вони урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини. Цей, на перший погляд, мирний день відпочинку обернувся довгими роками страждань. 76 років відділяє нас від того страшного дня. Для історії це небагато, а для людини – це майже все життя. Народна мудрість свідчить: «Герої живуть доти, поки про них пам’ятають».
Зі словами до присутніх ветеранів, дітей війни та гостей звернулася Ольга Михайлівна Попенко – міський голова: «Ми низько вклоняємося тим, хто зі зброєю в руках боронив рідну землю, хто працював і кував перемогу в тилу: на фабриках, полях, та заводах і забезпечив фронт усім необхідним. Сьогодні із повагою та любов’ю ми згадуємо усіх тих, хто віддав своє життя задля того, щоб Україна була вільною і незалежною від будь-якого загарбника, хто вже приніс нам перемогу, і тих хто сьогодні кує перемогу за нашу територіальну цілісність на Сході країни…».…
Мільйони людей забрала війна. Це важко усвідомити. Мільйони людей в усьому світі знають про звіряче обличчя нацизму з книг, документальних та художніх фільмів. Все менше залишається тих, хто пам’ятає злочини нацистів зі свого трагічного досвіду.


Заріпов Рахімзян Шаріфзянович – заступник голови громадської організації «Організація ветеранів міста Прилуки» — звернувся до присутніх зі словами: «Ми сьогодні сумуємо та віддаємо честь тим, хто зустрів війну, хто довгі 4 роки йшов до перемоги. Але хочемо ще нагадати  нашому народові, особливо молоді, про те, хто почав війну, з якою метою? Ми повинні знати і пам’ятати це заради миру, заради мирного життя в майбутньому…».
Сьогодні на нашу землю прийшло нове лихо. На Сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої. Там вирішується доля та майбутнє України. І знову мужні, хоробрі сини України стали на захист рідної держави. Один із них, прилучанин, учасник антитерористичної операції Фесак Олександр: « Як і колись, 76 років тому, на нашій землі проходять бойові дії. Пам’ятаємо ми, воїни цієї війни, про ветеранів, які залишилися  живі, і які пішли від нас. Схиляю низько голову перед ветеранами та дітьми війни, які не повернулися з тієї війни і з теперішньої».
Всі присутні схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя, та вшанували їх хвилиною мовчання.
Панахиду за загиблими воїнами відправив Благочинний Прилуцького округу, настоятель Спасо-Преображенського собору протоієрей о. Микола Котеленець. У завершенні мітингу до пам’ятника невідомому солдатові гості поклали квіти.
22 червня – день, який навчив український народ найбільшому – любити мир. Цей день нагадує нам всім про жахи і страхіття війни. 22 червня навіки залишиться в нашій пам’яті як День Великої Скорботи!


Ангеліна Попович, Тетяна Пилипченко

Прочитано 1701 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 347 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!