№ 38

19 вересня 2024 року

Громадська рада працює

  • Середа, Вер. 06 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

30 серпня 2017 року відбулося п’яте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.
На засіданні Громадської ради були розглянуті декілька питань, по яких прийняті дорадчі рішення.
Начальник Державної установи «Прилуцька виховна колонія» Квітницький Євген Леонідович виступив із проханням щодо можливості виділення коштів у розмірі 220 тис. грн. із міського бюджету Державній установі «Прилуцька виховна колонія» на оснащення вузлами комерційного обліку будівель, що дозволяється пунктом 8 статті 3 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22 червня 2017 року №2119-VІІІ.
До дискусії була запрошена Трохименко Валентина Іванівна – начальник виробничо-технологічного відділу КП «Прилукитепловодопостачання». Вона роз’яснила, що Державна установа «Прилуцька  виховна  колонія»  не належить до комунальної власності і фінансується не з місцевого, а з державного бюджету. «Стаття 85 Бюджетного кодексу забороняє фінансування з двох видів бюджету, тобто з державного й місцевого. Є ст. 92, в якій вказується, що можливі інші програми по фінансуванню, але вже на виконання власних повноважень. Немає явної законодавчої підстави, щоб виділити вам кошти». Члени громадської ради не змогли проголосувати за дане питання, натомість порадили керівництву Державної установи звернутися з проханням про відстрочку в оплаті необхідного оснащення до керівництва КП «Прилукитепловодопостачання».


Про підготовку навчальних закладів міста Прилуки до роботи в новому 2017-2018 навчальному році інформувала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Фесенко Тетяна Михайлівна та Шевченко Рената Віталіївна – представник громадських організацій «Спортивно-бійцівський клуб В.ЛІЧМАН.В» та «Право на захист», яка була членом комісії від Громадської ради та приймала участь у перевірці підготовки навчальних закладів міста Прилуки до роботи в новому 2017-2018 навчальному році. У ході перевірки закладів освіти (15-16 серпня 2017 року) були виявлені недоліки, про що повідомили управління освіти. Найперше, що відмітила Рената Віталіївна – це відсутність пожежної сигналізації по всіх закладах освіти. У дитсадках у жахливому стані знаходяться піддони для миття ніг, у деяких несправні крани, медичні кабінети потребують нових холодильників. Управління освіти прийняло всі зауваження до уваги і зобов’язалося до 31 серпня виправити недоліки.
Крім того, Фесенко Т.М. коротко розповіла про новий пілотний проект у системі освіти «Впровадження концепції «Нова українська школа», до якого підключилася ЗОШ І-ІІІ ст. №7. «Відповідно до цієї концепції, початкові класи, а саме перші, повинні бути обладнані спеціальними робочими місцями, які мають бути мобільними, на робочому столі вчителя повинен бути персональний ноутбук, мультимедійний програвач. На жаль, усім цим школа ще не забезпечена». Інформація була прийнята до відома громадською радою в повному обсязі.
По останньому питанню виступив Гнатченко Юрій Олексійович – член ГО «Патріот Прилуки». Він виніс на розгляд ради клопотання громадської організації щодо присвоєння Леню Олегу Валерійовичу – чемпіонові XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року з футболу, звання «Почесний громадянин м. Прилуки». Усі члени громадської ради погодилися з вагомим вкладом Олега Леня у розвиток такого виду спорту як футбол, з тим, що він є справді гідним представником нашого міста, на якого може рівнятися молодь, тому підтримали дане клопотання без заперечень.

Інформація «ГП»

Прочитано 1431 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 517 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!