№ 38

19 вересня 2024 року

Прилучани ярмаркували, гостей звідусіль зустрічали

  • Середа, Вер. 27 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

З року в рік Воздвиженський ярмарок у місті Прилуки не лише відроджує традиції, звеселяє містян, а й стає підсумком врожайного працьовитого сезону. 2017-й не став винятком. Цьогоріч прилучани поєднали відзначення ярмарку та Дня міста: святкували протягом усього вікенду.
Розпочалися веселощі на перехресті вулиці Київської та вулиці Юрія Коптєва в суботу о 9:15. Після запрошення «На Прилуцьку гостину» офіційна прилуцька делегація на чолі з господинею свята Ольгою Попенко рушила на Центральну площу. Там на головній сцені міста відбулося вручення нагород людям за їхню мужність, відвагу та героїзм. Зокрема відзнакою міського голови «За заслуги» були удостоєні воїни-інтернаціоналісти, ліквідатори аварії на ЧАЕС, волонтери, учасники АТО та учасники Революції Гідності.
Наступними прилуцьку громаду привітали почесні гості ярмарку. Серед них були представники партії ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль та Сергій Коровченко, в.о. голови Прилуцької районної державної адміністрації Денис Росовський, секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб, заступник голови Прилуцької районної ради Наталія Єгорова та заступник голови ради Товариства «Чернігівське земляцтво» в м. Київ Микола Гордієнко.
Після монологічних промов на сцені чути веселий концерт, у якому взяли участь творчі колективи міста. Не дозволяли замерзнути прилучанам і кумедні конкурси та жартівливі номери. Організатори дійства пропонували ставити рекорди Прилук.


Тим часом на Центральній площі міста розкинувся етномайданчик «Українська хата на добро багата». Тут на невеличкому периметрі ожили історичні традиції давніх часів. Гості могли насолодитися атмосферою українського побуту, творчості та краси, послухати голосистих співаків.
Праворуч звідти функціонувало містечко розваг, де сміливі дітлахи могли випробувати атракціони на власний смак.
Сам ярмарок цьогоріч був напрочуд різноманітний. Крокуючи вулицями міста, можна було придбати продукти тваринного та рослинного походження на будь-який смак, спробувати просто неба готових страв, придбати промислові та продовольчі товари, одягнути себе, насолодитися декоративно-прикладним мистецтвом майстрів із різних регіонів України, доповнити власний інтер’єр новою картиною та навіть побачити виставку автомобілів. Пункти громадського харчування були щільно заповнені людьми. Неймовірний асортимент та святковий настрій привабив до центральної частини міста тисячі охочих.
Після шопінгу прилучани насолоджувалися концертною програмою відомого гурту «ТІК», щоправда, хлопці значно запізнилися на сцену. Ці довгі очікування зібрали на площі величезну кількість люду. Віктор Бронюк, у притаманній йому манері, викладався на повну, розмовляв до прилучан, підняв настрої публіки на весь вечір.
Трохи пізніше музичний вечір підхопив вокально-хореографічний ансамбль «Україночка». А от завершали суботні гуляння пісні гурту «Фрістайл», подекуди романтичні, меланхолічні, зі своєрідним та доречним у той день кроком у минулі 90-ті.
Міжрегіональний Воздвиженський ярмарок продовжував свою роботу ще й упродовж недільного дня. Для дітлахів знову ж таки діяло містечко розваг. А на Театральній площі гостей звеселяла розважальна програма та ярмаркові ретро-вечорниці.
Удосталь приємних вражень, затишних моментів, мабуть, несподіваних зустрічей та покупок – таким закарбується у пам’яті прилучан Воздвиженський ярмарок 2017.

Наталія Калениченко

Прочитано 1335 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 542 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!