№ 38

19 вересня 2024 року

Картопляний бал в дитячому садочку №29

  • Середа, Жовт. 18 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Осінь таємнича й не зовсім зрозуміла. Учора ми ще раділи теплому погожому дню й залюбки працювали на городах, збираючи щедрі врожаї овочів та картоплі. А сьогодні бешкетник вітер понаганяв холодних темних хмар, з яких от-от проллється злива холодного дощу. Темно-сірі піристі баранці розгулюють небом, намагаючись стерти з пам’яті яскраві спогади про тепле погоже літо. Але мудра осінь, обережненько нагадуючи нам про прийдешні зимові холоди, водночас турботливо піклується про те, щоб фермери мали вдосталь погожих днів для завершення всіх необхідних робіт у полях та на присадибних ділянках. Адже від їх роботи буде залежати наявність у зимову пору на прилавках магазинів усіх необхідних овочів.
І от одного ясного безхмарного дня в дитячому садочку № 29 сталася справжня осіння казкова пригода. Королевою феєричного дійства стала картопля, бульба або ж бараболя. За вшанування одного з найважливіших продуктів харчування взялися чотирирічні вихованці середньої групи №1 «Віночок». І їм це вдалося завдяки злагодженій кропіткій роботі вихователів групи Світлани Василівни Пунько, Світлани Сергіївни Галутіної, Галини Борисівни Касьян та музичного керівника Оксани Володимирівни Самаль. Батьки діток, які виконували роль глядачів, були приголомшені майстерністю та талановитими образами, які так артистично та хвацько демонструвала їхня малеча.
Тут були статечні поважні фермери, які розповідали про нелегку та почесну працю по вирощуванню картоплі. Завітали на свято й самі елегантні та моторні картоплинки. Хизувалися своєю корисністю та смаком. А здогадайтеся, хто ще вшанував присутністю гостинне товариство? Ну звичайно, колорадські жуки. Як же без них. Але в цей день вони поводилися напрочуд мирно, навіть толерантно. Доповнювали образи героїв вистави яскраві колоритні костюми.


Танці, пісні, вірші, жарти – усе виконувалося дітками з артистизмом та почуттям гумору і водночас усвідомленням відповідальності за таку важливу справу. Творчий колектив дитсадка по-справжньому сприяє розвитку різнобічних талантів дітей. Таке свято – це плідний доробок у творчому арсеналі всього педагогічного колективу дитсадка.
Після завершення вистави настала смачна мить – дегустація страв із картоплі, які приготували до свята мами, бабусі і звичайно самі дітлахи, які активно їм допомагали, про що правдиво свідчать сімейні світлини з місць події, презентовані до кожної страви. Тут були представлені всілякі яства: вареники з картоплею; смажені пиріжки з картоплею; запечена картопля з фаршем у томатному соусі; картопляні котлети; картопляні зрази; торт вафельний з картоплею; ліниві вареники з картоплею; картопляна піца; варена картопля в мундирі; обсмажена в секціях в яйці, морква по-корейськи; картопляні крокети; картопля фрі; вінегрет; картопля, запечена гармошкою. І всі ці дива кулінарії із задоволенням дегустували всі учасники свята. Осінь – найяскравіша з усіх пір року, і тут розстаралася, не поскупилася на кольори й завдяки їй страви були не тільки безмежно смачними, але й буяли всією палітрою осінніх кольорів.
І насамкінець до уваги присутніх було запропоновано оглянути саморобки з картоплі, які так старанно майстрували вдома дітлахи, звичайно з допомогою дорослих. Захопливий світ казкових та реальних героїв постав на огляд перед вимогливими поглядами самих же авторів робіт та їх маленьких помічників.
Незважаючи на те, що батьки допомагали й приймали участь у підготовці до свята, його успіх досягнутий завдячуючи натхненній творчості колективу вихователів та музичного керівника.
Низький уклін за вашу повсякденну образотворчу нелегку, але почесну роботу, за те, що ви повсякчасно формуєте світосприйняття наших діточок. Хай ніколи не вичерпується джерело вашої наснаги й любові. Ми дуже вдячні колективу садочка за влаштоване незабутнє свято для дітей та їхніх батьків.

Вдячні батьки групи «Віночок»

Прочитано 1172 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 544 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!