№ 38

19 вересня 2024 року

Прилуки в черзі за біометричними паспортами

  • Середа, Жовт. 18 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Як відомо, навесні цього року Європейський Союз завершив усі процедури для запровадження безвізового режиму для України. Українці ж відреагували на таку новину масовими заявками на отримання закордонних біометричних паспортів. Не оминула ця хвиля й Прилуки.
Багато прилучан і раніше зіштовхувались із необхідністю оформити закордонний паспорт, але для цього потрібно було їхати до Києва або, в кращому випадку, в Ніжин. Але, починаючи з весни 2015 року, ми позбулись зайвого клопоту, пов’язаного з необхідністю виїзду в інше місто. Зараз отримати закордонний паспорт прилучани можуть у рідному місті, у місцевому підрозділі Державної міграційної служби, або в паспортному столі, як його в народі називають.
Дуже багато бажаючих оформити закордонний паспорт нового зразка, звісно ж, було влітку, в період відпусток. Але й зараз ажіотаж досі не спав. Для порівняння – за вересень 2017 року було оформлено 617 заявок на отримання документу, а за аналогічний період 2016 року – лише 105.


Сама процедура подання заявки на оформлення біометричного паспорта не складна. Списки необхідних документів містяни можуть переглянути на стендах в холі паспортного столу, а для тих, у кого не вистачає часу, в нагоді стане Інтернет. Але на практиці не все так швидко, бо до кожної людини й ситуації потрібен індивідуальний підхід. Тому прийом одного клієнта займає близько 30-40 хвилин. Ви приносите з собою необхідні документи, а працівниця міграційної служби відразу вносить дані у свій комп’ютер. І це добре, бо таким чином можна побачити на моніторі всі дії, проконтролювати кожну цифру й літеру. Крім того, на місці вас і сфотографують, візьмуть відбитки з пальців і зроблять зразок електронного підпису.
Хоча керівництво місцевого підрозділу Державної міграційної служби й обіцяло, що черг не буде, оскільки існує попередній запис, та ми можемо спостерігати на власні очі, що в реальності це не діє. Мабуть, менталітет у нас такий – прийти якомога раніше й зайняти місце в живій черзі, аби ніякий «мені тільки запитати» не проскочив.
Трохи засмучує ще й той факт, що щасливими власниками біометричних паспортів прилучани можуть стати лише через два з половиною місяці після подання заявки, сплативши за документ 557 грн. 32 коп. Якщо ж ви поспішаєте, то можна заплатити 810 грн. 32 коп. і отримати паспорт трохи швидше – через місяць. До того ж, в паспортному столі приймають до увагибажання громадян не лише оформити новий паспорт, але й залишити дійсним закордонний паспорт старого зразка з чинними візами.
Наразі біометричний закордонний паспорт може отримати будь-який громадянин України, незалежно від віку: діти до 16 років – строком на 4 роки, дорослі – на 10. І як зазначила начальник місцевого паспортного столу Щербина Тамара Анатоліївна, прилучани користуються такою можливістю сповна. Паспорти оформлюють і молоді люди, й пенсіонери, а також батьки для своїх немовлят. Бажання та надія скористатися безвізом в Україні не полишає жодного..

Мар’яна Гибенко

Прочитано 3714 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 517 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!