№ 38

19 вересня 2024 року

Служба зайнятості – інвалідам

  • Середа, Груд. 06 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Щороку 3 грудня в Україні, як і в усьому світі, відзначається день людей із обмеженими фізичними можливостями. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день інвалідів акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному й культурному житті.
Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу та милосердя до людей із особливими потребами.
Для людини з інвалідністю трудова діяльність є не тільки можливістю матеріально забезпечити своє існування, а й фактором реалізації своїх професійних здібностей. Тільки робота дозволяє таким людям поважати себе, подолати розчарування й самотність.
Саме тому, для вирішення проблем осіб із обмеженими фізичними можливостями, підвищення рівня їх праце- влаштування, Прилуцькою міськрайонною філією Чернігівського ОЦЗ 30 листопада 2017 року був організований «День відкритих дверей для осіб із обмеженими фізичними можливостями», в рамках якого проведено ряд заходів.


На інформаційному семінарі для безробітних інвалідів начальник відділу активної підтримки безробітних Тетяна Столітня ознайомила присутніх із послугами служби зайнятості для таких осіб. Провідний юрисконсульт Оксана Ткаченко розповіла про основні нормативно-правові документи для осіб із особливими потребами. За бажанням безробітні інваліди пройшли профорієнтаційне тестування.
На замовлення підприємств ПАТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний», ДП «Пластмас» ТОВ «ТД Пластмас-Прилуки», ТОВ «ПВК «КБ ПОЖСПЕЦМАШ», «ПП Укрпромбуд-Б», СФГ «Світанок», ФОП Савчин Михайло Васильович та ФОП Кудлай В’ячеслав Петрович проведено «Ярмарок вакансій» для осіб із обмеженими фізичними можливостями з метою підбору кандидатів на вільні робочі місця за професіями «водій автотранспортних засобів», «електромонтер із ремонту та обслуговування електрообладнання», «інженер-конструктор 1 категорії», «підсобний робітник», «прибиральник службових приміщень» та «продавець непродовольчих товарів».
Для обговорення проблемних питань працевлаштування громадян із інвалідністю за круглим столом зібрались фахівці служби зайнятості, управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради, управління соціального захисту населення Прилуцької РДА, громадських організацій УТОГ та УТОС, представники роботодавців.
Відкриваючи засідання, Лариса Татарченко, керівник Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського ОЦЗ, подякувала присутнім за плідну співпрацю зі службою зайнятості в напрямку вирішення питань працевлаштування громадян із інвалідністю та поінформувала про роботу, проведену фахівцями Центру в цьому напрямку. Л. Татарченко у своєму виступі наголосила, що служба зайнятості всебічно сприяє залученню людей із інвалідністю до сфери соціально-трудових відносин шляхом надання широкого спектра соціальних послуг. Однак лише збільшення кількості соціальних послуг, що надаються службою зайнятості, та підвищення їх якості не забезпечать зменшення рівня безробіття зазначеної категорії населення. Кожен із роботодавців мусить розуміти, що серед професіоналів різного рівня кваліфікації можуть бути й люди з інвалідністю, які хочуть і можуть працювати. Адже інвалід – не означає непрацездатний.
Присутнім було продемонстровано відеосюжети «Послуги служби зайнятості для осіб із обмеженими фізичними можливостями» та «Презентація центрів професійної реабілітації інвалідів».
Заступник керівника філії Олена Іллюшко розповіла про умови визнання безробітними осіб із інвалідністю та призначення матеріального забезпечення.
Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Ірина Ботанова презентувала нові технології підбору кадрів та пошуку роботи. А це створення відеовакансій, відеорезюме, комунікація через соціальні мережі.
Начальник відділу активної підтримки безробітних Тетяна Столітня надала інформацію стосовно професійного навчання інвалідів за направленням служби зайнятості, зокрема в Центрах професійно-технічної освіти ДСЗ.
До обговорення приєднались усі учасники круглого столу та, підбиваючи підсумки, зазначили, що сприяння працевлаштуванню осіб із інвалідністю – проблема комплексна, і лише завдяки співпраці всіх зацікавлених соціальних партнерів її можна вирішити. Тому учасниками заходу було визначено напрямки взаємодії, що спрямовані, зокрема, на забезпечення професійної реабілітації та раціональної зайнятості осіб зазначеної категорії.

Керівник Прилуцької міськрайонної
філії Чернігівського ОЦЗ Лариса Татарченко

Прочитано 1340 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 330 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!