№ 38

19 вересня 2024 року

Прилуки очима іноземця

  • Середа, Квт. 25 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Сьогодні зустріти іноземця в Прилуках – зовсім не диво. Вони приїздять по роботі або ж у гості до знайомих та родичів. Коли зустрічаєш людину іншої національності, культури, завжди цікаво дізнатися її враження від нашої країни, нашого міста. Часто думки людини зі сторони по-новому відкривають тобі очі на, здавалося б, звичні речі, підштовхують до пошуку чогось нового, до певних змін у житті.
Ось і нам нещодавно вдалося поспілкуватися з представником європейської держави, жителем Німеччини, який співпрацює з тютюновою фабрикою в Прилуках.
Франк Охлє місяць перебував на «В.А.Т. Прилуки» в якості коучера з підготовки та навчання наших спеціалістів, які будуть обслуговувати закордонне обладнання, виробником якого є його фірма.
Франк вільно розмовляє лише німецькою та англійською мовами, українською ж та російською знає лише кілька фраз. Але мовний бар’єр не став на перешкоді нашій цікавості. Ми могли б скористатися послугами перекладача, але підтримуючи нові стандарти в журналістиці і вже маючи на даний час інший рівень  знань, наша команда мала змогу безпосередньо поспілкуватися з іноземцем англійською мовою. І таке рішення мовного питання визвало у Франка повне схвалення, адже європейці володіють декількома мовами, серед яких англійська – найбільш поширена та уживана.
Як розповів Франк, проживає він в місті Ахім, що поблизу Бремена. Чоловік дуже любить подорожувати й побував уже в багатьох країнах світу: у Польщі, Чехії, Словаччині, Австралії, Люксембурзі, Нідерландах, Франції, Іспанії, Бельгії, Італії, Турції, Греції, Румунії, Болгарії, Угорщині, Росії, Великобританії, Республіці Ірландія, Тунісі, Єгипті, Південній Африці, Йорданії, Ірані, Суматрі, Південній Кореї та Японії. Часто поїздки свої поєднує з робочими моментами, орієнтованими на технічну підтримку в бізнесі.


До України ж Франк приїздив зо 5 разів, а от у Прилуках був уперше. Це була робоча поїздка й тривала вона близько 4 тижнів. Так уже трапилося, що приїзд німецького гостя випав на зимовий період, коли температура повітря була доволі низькою (він навіть устиг перехворіти на ГРВІ). Дійсно, не дуже хороша передумова для того, хто планує прогулятися містом та побачити якісь цікаві місця в позаурочний час. Але він переконаний, що влітку міський центр Прилук має бути гарним місцем, де можна добре провести вільний час. І в цьому він не помиляється.
Звісно, подорожуючи, Франк бачив багато маленьких сіл і великих міст, у тому числі й Київ. Та за його словами, як і в усьому світі, столиця демонструє життєву атмосферу свого населення в більшості для туристів. Прилуки ж йому здалися хорошим місцем для того, щоб роздивитися «справжнє життя в Україні». Не дуже приємно вразили чоловіка нечищені від снігу дороги та тротуари в місті, хоча якби він побачив стан дорожнього покриття після танення снігу, його б це вразило значно більше. Також, на щастя, Франку не довелося користуватися нашим громадським транспортом, бо це ще один не дуже приємний момент прилуцького буття.
Приємно все ж, що прилучани, з якими довелося спілкуватися нашому іноземному гостю за час його перебування в місті, справили на нього доволі приємне враження: «Впевнено можу сказати, що прилучани досить відкриті для спілкування з іноземцями. Мені не доводилося часто спілкуватися з мешканцями вашого міста за межами робочого оточення. Але люди, яких я зустрічав були відкритими, добродушними та ввічливими». Також він відмітив, що жителі нашого міста природно дуже хвилюються про постійно зростаючі ціни на основні продукти харчування та енергоносії. Але вони з оптимізмом дивляться вперед і очікують покращення соціальних умов життя. І з надією очікують на це в найближчому майбутньому.
Із розмови стало зрозуміло, що чоловік не проти приїхати в Прилуки ще: «Завжди було б приємно продовжувати обмін ідеями в технічних питаннях та й з друзями не проти зустрітися знову».
Узагалі Франк говорить, що йому імпонує український менталітет. Мабуть, не останню роль у цьому відіграє той факт, що його дружина – українка (родом з Тернополя). І це ще один доказ того, що українки – найкращі.
А наостанок, німецький гість побажав прилучанам, щоб вони не втрачали життєвого оптимізму, культивуючи свої українські традиції, й продовжували поважати культурну спадщину й інших країн навзаєм, так як відповідно роблять це друзі України. Уже скоро, на думку нашого співрозмовника-оптиміста, українці зможуть розраховувати та поступово відчують, як життєвий рівень буде постійно покращуватися по всій Україні, й повсякчас збільшуватимуться фінансові можливості та життєвий потенціал.

P.S. Франк передає привіт всім, з ким довелося спілкуватися і працювати. На даний момент він перебуває з сім’єю у своїй рідній країні.
Нам же, підтримуючи проєвропейський вектор розвитку й відкриваючи нові перспективи й можливості, беручи приклад економного і правильного підходу до рішень багатьох життєвих питань, варто творити і будувати у своєму місті, у своїй країні, для себе та своїх нащадків.

Інформація «ГП»

Прочитано 1456 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 270 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!