№ 38

19 вересня 2024 року

Ярмаркуємо – Миколу нашого шануємо

  • Середа, Трав. 30 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

З 26 по 27 травня у Прилуках відбулося дводенне колоритне дійство з концертною програмою, конкурсами, торговими майданчиками та виставками під назвою «Миколин ярмарок». Уже одинадцятий рік поспіль він дивує, радує та надихає прилучан, бо прилуцька земля й досі береже пам’ять  про талановитого  актора,  великого    Сміхотворця – Миколу Федоровича Яковченка.
Традиційно, розпочалося довгоочікуване ярмаркове дійство покладанням квітів до пам’ятника Миколи Яковченка офіційною делегацією, яка таким чином ушанувала пам’ять легендарного земляка.
У ході ярмарку кожен прилучанин та гість нашого міста зміг насолодитися насиченою концертно-розважальною програмою, чисельними виставками народних умільців та прийняти участь у різноманітних майстер-класах. Не обійшлося й без ласування апетитними вареничками на будь-який смак.


Оскільки головне акторське амплуа Яковченка – комедійне, то на Миколиному ярмарку було багато жартів і сміху, різноманітних конкурсів, у тому числі й на швидкісне поїдання вареників.
А біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку прилучани поринули в театральну історію Прилук, де розташувалася виставка «Прилуки театральні» та виставка дитячих малюнків «Театр очима дітей».
Окрім того, гості святкового дійства мали чудову нагоду відвідати алею імені Любові Забашти, яка на час ярмарку перетворилася на Мистецьку алею. Тут усі бажаючі могли познайомитися із творчістю місцевих художників, придбати книги місцевих авторів, помилуватися творчим панном «Прилуки в дитячих долонях» та прийняти участь у творчому перформансі. Цього року прилучани та гості міста могли навчитися такому народному промислу, як різблення по дереву.
Завершився ж перший ярмарковий день гала-концертом «Володарі веселого настрою» за участі найяскравішої    блондинки країни Олі Полякової.
Наступного дня Миколин ярмарок продовжили численні виставки-продажі, на Театральній площі відбулася виставка собак породи такса «Зірковий друг», присвячена вірному товаришу Миколи Федоровича Фан-Фану. На завершення свята прилучани стали свідками фестивального дійства «Щаслива родина міста Прилуки», яке подарувало безліч посмішок та яскравих вражень.

Тетяна Малоголова

Прочитано 1483 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info
Ще в цій рубриці: « ІНФОРМАЦІЯ ВІТАННЯ! »

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 338 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!