№ 38

19 вересня 2024 року

Хлопця врятувало лише диво

  • Середа, Сер. 22 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

20 серпня на Центральному міському пляжі трапилася надзвичайна подія. Близько 14:00 з води витягли ледь живого місцевого жителя. Ним виявився молодик 1984 року народження, який, за словами очевидців, проживає у мікрорайоні Рокитний. Про подробиці події нам розповіла людина, яка була причетна до порятунку потопельника – начальник Прилуцької рятувальної станції Віктор Іванович Тищенко.
На станції щодня, з 10:00 по 20:00, поперемінно чергують три рятувальники. Зі слів Віктора Івановича, перебуваючи на посту (у човні) поблизу пляжу, на іншому березі річки він помітив людину, яка неприродно рухала по воді руками, а голови й узагалі видно не було. Відразу запідозривши неладне, вирушив на допомогу. Звісно на те, щоб допливти до визначеного місця пішов якийсь час, але не побачивши там нікого, рятувальник відразу нирнув під воду. «Видимість під водою дуже погана. Я ниряв двічі, доки повітря вистачало, але не міг нащупати тіло. Запідозривши, що потопельник міг потрапити в яму на дні річки, я вже почав діставати акваланг із усім спорядженням, бо глибина там місцями від 4 до 6 метрів. Але раптом помітив голову ще одного парубка поруч із човном – видно з берега все побачив і кинувся на допомогу. Він сказав, що зачепив тіло ногою, тому знає, де шукати. І вже за хвилину винирнув, тримаючи за руку потопельника», – розповів Віктор Іванович.
Чоловіки спрацювали дуже оперативно. Витягнули тіло молодика на човен, Віктор Тищенко зробив штучне дихання та непрямий масаж серця. Згадує, що ознак життя взагалі не було, тому хотів було вколоти адреналін у серце (усе це є в рятувальному човні), та попередньо вставивши хлопцю дихальну трубку, помітив легкі порухи грудної клітки. Потім молодик відкашлявся, а отже, ожив.
Доправивши врятованого до берега, терміново викликали «Швидку», яка й забрала його до реанімації. Під водою прилучанин пробув близько п’яти хвилин. Начальник рятувальної станції зауважив, що якби пошуки тіла тривали ще стільки ж, то врятувати життя не вдалося б. Що ж трапилося з відпочиваючим на пляжі достовірно невідомо. Очевидці, які його впізнали, вказують на загальний хворобливий стан молодика. Можливо, просто не розрахував свої сили.


А от героям-рятівникам вдячні всі. Хлопець, який по суті витягнув потопельника з того світу, не побажав називатися, але на свою адресу почув чимало схвальних слів. Стосовно ж Віктора Івановича також багато позитивних відгуків. Відпочиваючі на міському пляжі відмічають, що він завжди відповідально відноситься до своєї роботи, слідкує за порядком біля водойми та завжди оперативно реагує.
Переконані, що місто повинне знати своїх героїв!
Не забувайте про правила поведінки біля водойм. Будьте уважними та небайдужими, і тоді можна буде попередити або ж запобігти не одному нещасному випадку!

Інформація «ГП»

Прочитано 1434 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 335 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!