№ 38

19 вересня 2024 року

У ньому – синь небес і золото хлібів

  • Середа, Сер. 29 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Напередодні святкування Дня Незалежності нашої держави вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України! У всі віки й у всіх народів державний прапор був однією з найвищих і найшанованіших святинь. Саме тому 23 серпня прилуцька громада зібралася біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, щоб уклонитися силі священного оберега, знаку нашої єдності та перемоги.
Цього святкового дня міська влада, депутатський корпус, виконавчий комітет, представники місцевої еліти – почесні громадяни міста, вчителі, лікарі, діячі культури, спортсмени, військові, лідери громадської думки, волонтери, бійці АТО – Герої України та їхні родини поклали квіти до монумента Кобзаря, невмирущого генія слова та борця за ідеали справедливості й добра.
Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Це прапор свободи, соборності та миролюбства, це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО за свободу та незалежність нашої країни!


Почесне право підняти Державний Прапор України у рідному місті отримали міський голова Ольга Попенко та учасник бойових дій у зоні проведення АТО Олександр Єрьомін. Прапор міста піднімав Почесний громадянин міста Прилуки Олег Лень та переможець 4-го етапу Всеукраїнських предметних олімпіад із хімії, учень загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Віталій Герасименко. Цього року на центральному флагштоку Прилук замайорів також і Червоно-чорний стяг – прапор боротьби українського народу за свою незалежність, який підняли учасники Революції Гідності Олександр Гонзур, Григорій Дорошенко та Віктор Красіловець.
За доброю традицією в День Державного Прапора України юним прилучанам вручили паспорти. Вісім юнаків та шестеро дівчат отримали посвідчення громадянина нового зразка із рук мера міста та напутні слова від начальника Прилуцького міського відділу Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Тамари Щербини. Не залишилися вони й без подарунків. Про це попіклувалися народний депутат України Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Валерій Дубіль та громадський діяч Сергій Коровченко. Урочисту обіцянку своїй Батьківщині було надано право висловити Лілії Нікітіній та Костянтину Мойсеєнку.

Інформація "ГП"

Прочитано 1563 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 250 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!