№ 38

19 вересня 2024 року

НОВИНИ МІСТА

  • Середа, Вер. 05 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

І знову про конкурс


Останнього літнього дня 31 серпня відбулася 47 сесія міської ради, під час якої було вирішено чимало важливих питань життєдіяльності Прилук. Депутатський корпус підтримав пропозицію Дмитра Барнаша переглянути процедуру проведення конкурсу на заміщення посади керівника комунального закладу освіти. Проект рішення включав зміни в кількісному складі конкурсної комісії та в забороні використання таємного голосування під час оцінювання претендентів на посаду. Ще однією важливою умовою затвердження нового Порядку проведення подібних конкурсів виявилася пропозиція посадовця відсторонити Прилуцького міського голову від участі в конкурсній комісії та голосуванні.
Лунали різні думки з даного приводу, були виявлені недопрацьовані моменти. Саме тому запропонований проект прийняли до відома та передали на доопрацювання на профільних комісіях.


Не відпустили депутата


Не так одноголосно діяли під час голосування про дострокове припинення повноважень депутата міської ради Глущенка Олександра Євгеновича, представника Прилуцької міської партійної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», який за власним бажанням подав заяву на ім’я міського голови. Чи то «Розумна рада» погано спрацювала, чи депутати були неуважні, але рішення прийняте не було.

Новенький мікроавтобус для прилуцького «Світанку»


Напередодні нового навчального року свій такий довгоочікуваний подарунок отримали й вихованці Центру комплексної реабілітації дітей із інвалідністю «Світанок». Спеціалізований автомобіль, обладнаний сучасним підйомником, аналогів якому ще немає в Україні, системою кондиціонування, з м’якою посадкою, гарними та зручними кріслами, які задовольняють потреби дітей у рамках робочого візиту до реабілітаційного центру, особисто доставив прем’єр-міністр опозиційного уряду Борис Колесніков разом із представниками хокейного клубу «Донбас».
За Центром була закріплена «Газель», але за 10 років експлуатації вона вже стала непрактичною для перевезення дітей із інвалідністю. Як говорять, застаріла як матеріально, так і морально – прогнивше дно, старий підйомник, мала кількість крісел (6 протри 11 в новому автомобілі).
Загалом, це саме той автомобіль, на який вихованці та працівники Центру чекали вже кілька років. Спеціалізоване устаткування для нього замовляли в Німеччині, а вже потім проводили переобладнання звичайного новенького мікроавтобусу винятково для потреб дітей із проблемами опорно-рухової системи.
Відтепер 70 вихованців Центру «Світанок» добиратимуться на реабілітацію з комфортом.


Ще три десяті класи та 6 груп продовженого дня


Під час затвердження мережі закладів загальної середньої освіти, контингенту учнів та груп продовженого дня в м. Прилуки на 2018-2019 навчальний рік начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк запропонував депутатам підтримати даний проект рішення з певними доповненнями.
Оскільки в ЗОШ №12 вирішено було все ж відкрити 10 клас із кількістю учнів 15 чоловік, то відповідно виникло питання в директорів СШ №6 та ЗОШ №7, де було заплановано відкриття по одному 10 класу із кількістю учнів 36 та 39 чоловік відповідно. Дійсно, це нерівномірний поділ, тому керівники зазначених закладів освіти й звернулися з проханням розділити класи. Тобто СШ №6 відкриє свої двері цього року для двох десятих класів по 18 учнів, а в ЗОШ №7 запрацюють два класи по 19 та 20 учнів у кожному. За словами Сергія Михайловича, для міського бюджету це коштуватиме близько 230 тис. грн до кінця 2018 року.
Зміни в проекті рішення торкнулися й груп продовженого дня. Якщо спочатку передбачалося відкриття 24-х ГПД, то за результатами пробних днів, за вимогою батьків та директорів шкіл вирішено було відкрити ще 6 груп. Це по одній додатковій ГПД у гімназії №1, ЗОШ №3, гімназії №5, СШ №6, ЗОШ №7 та ЗОШ №10. А це ще до 250 тис. грн до кінця фінансового року. Тобто для задоволення потреб якісної освіти наших дітлахів депутатам міської ради доведеться виділити додатково близько півмільйона гривень.

Інформація «ГП»



Прочитано 1452 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 232 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!