№ 38

19 вересня 2024 року

Прощання з Героєм-земляком

  • Середа, Жовт. 10 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Усіх до одного ми повинні пам’ятати,
Хто нас в цей час тяжкий на Сході
та Майдані захищав,
Щоб знала кожна вбита горем мати,
Що недаремно син життя своє віддав.

Сьогодні багато синів і дочок України віддають своє життя, захищаючи цілісність і незалежність України на Сході держави від російського агресора, терористів та сепаратистів.
У списку героїв, що загинули, є й наші земляки. І ми не повинні залишатися байдужими, не згадуючи про них, бо що може бути страшніше, ніж смерть молодих, праглих до життя людей.
Варто пам’ятати всіх тих, хто не злякавя та не роздумуючи став на захист держави, на вівтар незалежності України.
І хтозна, може, саме завдяки їм, у нас за вікнами не стріляють гради, ми живемо у своїх будинках і впевнені в тому, що вранці побачимо схід сонця та чисте небо… Але війна, на жаль, продовжується.
Саме таким героєм був наш земляк – прилучанин Сергій Олександрович Джевага – солдат резерву Збройних Сил України. Чому був?.. Та тому, що відразу після початку бойових дій на Сході України пішов добровольцем. Був командиром мінометного розрахунку 2-го батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас». Але ранком 29-го серпня 2014-го його не стало. Він загинув під час виходу «зеленим коридором» з Іловайського котла. Їхав у «Газелі» в складі автоколони батальйону «Донбас» по дорозі з села Многопілля до Червоносільського, зазнав смертельного поранення. Помер на руках побратима.
За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (25.03.2015, посмертно).


Довгі чотири роки родина героя нічого не знала про його долю, оскільки вважався зниклим безвісти. Нарешті у вересні 2018 року за результатами ДНК-експертизи тіло Сергія Олександровича Джеваги ідентифікували.
4 жовтня 2018 року знову в невимовній скорботі було все місто, кожен прилучанин, бо біда прийшла в наш спільний дім. У Соборі Різдва Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату відбулася поминальна літія за загиблим Джевагою Сергієм Олександровичем. Після цього – прощання з Героєм-земляком на Соборній площі.
У цей скорботний час прилучани зібралися в серці нашого міста, щоб провести в останню путь громадянина України, захисника рідної держави, свого земляка. Усі схилили в скорботі голови перед світлою пам’яттю воїна-захисника України, її вірного сина Сергія й вшанували його хвилиною мовчання.
Закінчив свій короткий земний шлях Джевага Сергій Олександрович, пройшовши його гідно, достойно, ставши для міста й усієї країни Героєм, пам’ять про якого житиме в наших серцях. Герої не вмирають, вони стають ангелами небесного війська, яке з небес охороняє нас.
Поховали Джевагу Сергія Олександровича на «Алеї Героїв» (цвинтар Горова Білещина).

Інформація «ГП»

Прочитано 1712 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 337 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!