№ 38

19 вересня 2024 року

Перші мешканці Реабілітаційного центру для безпритульних тварин

  • Середа, Жовт. 17 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Як і обіцяли посадовці міської ради, 1 жовтня розпочав свою роботу Реабілітаційний центр для безпритульних тварин. Сьогодні в Центрі, який знаходиться далеко від людських осель на колишній території КП «Прилукитепловодопостачання» біля очисних споруд, є всі умови для повноцінної реабілітації та тимчасового перебування чотирилапих безхатченків. Оскільки Реабілітаційний центр знаходиться на балансі комунального підприємства «Послуга», то практично всі роботи були організовані та виконані працівниками цього КП.
Приміщення Центру обладнані за всіма нормами, по сучасному. Тут є обов’язкова для реабілітації тварин карантинна зона, до якої першочергово мають потрапляти тварини з вулиць і перебувати там протягом місяця. У цей період будуть узяті різноманітні аналізи, проведені лабораторні дослідження на виявлення ймовірних інфекцій та захворювань, а за потреби – подальша вакцинація та стерилізація.


Після місячного карантину тварин переведуть до зручних вольєрів. У Центрі вони є двох видів – дерев’яні, виготовлені власноруч працівниками КП «Послуга» та активістами ГО «Патріот Прилуки», та міцніші – металеві. Їх, у якості благодійної допомоги подарував Реабілітаційному центру для безпритульних тварин народний депутат України Валерій Дубіль.
Також на подвір’ї Центру передбачена зона для вигулу собак, обладнано санітарні приміщення.
Відмітимо ще й те, що на кожну тварину, яка потрапить до Реабілітаційного центру, буде заведено амбулаторну картку, в якій відзначатиметься весь період лікування та реабілітації чотирилапого пацієнта.
Загалом же, керівництво Центру наголошує, що все-таки це не притулок, а саме реабілітаційний центр для безпритульних тварин. Тому після проходження реабілітації та стерилізації завданням комунального підприємства «Послуга» буде віднайти для більш-менш пристосованих та неагресивних тварин нові домівки. Решта ж проживатиме в Центрі.
Наразі реабілітацію в Центрі проходить 4 тварини. Сподіваємося, що в найближчий час розпочнеться відлов тварин, які масово блукають поблизу загальноосвітніх навчальних закладів міста, залізничного вокзалу й інших «злачних» місцин, а Реабілітаційний центр поповниться новими мешканцями.

Інформація «ГП»

Прочитано 1491 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 372 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!