№ 38

19 вересня 2024 року

Нові рахунки за гарячу воду

  • Середа, Січ. 16 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Прилучанам почали надходити платіжки за грудень від КП «Прилукитепловодопостачання». Як і було анонсовано раніше, гарячу воду жителям нашого міста порахували вже за новими, вищими тарифами. Як пам’ятаємо, затверджено нові тарифи було рішенням виконавчого комітету ще 10 грудня минулого року. 12 грудня відбулося їхнє оприлюднення, а вже за 15 днів, як того вимагає законодавство, а саме 27 грудня, тарифи були введені в дію.
Як повідомила начальник планово-економічного відділу КП «ПТВП» Світлана Тарасенко, для визначення вартості гарячої води за грудень був зроблений розрахунок середньозваженого тарифу. Тобто 26 днів рахували по старій ціні, а останні 5 днів місяця – вже за новим тарифом.
Візьмемо до прикладу розрахунки середнього тарифу на послугу з централізованого постачання гарячої води за наявності рушникосушильника. Отже, середній тариф у грудні вийшов 87,61 грн. Як же він розраховувався?


Раніше діючий тариф 83,73 грн : 31 день х 26 + новий тариф 107,77 грн : 31 день х 5. Саме таким чином і визначився середньозважений тариф у розмірі 87,61 грн.
Аналогічно був вирахуваний і тариф на послугу з централізованого постачання гарячої води за відсутності рушникосушильника. Він становив 78,91 грн. У подальшому (з січня), як наголосила Світлана Василівна, нарахування відбуватиметься вже повноцінно за новим тарифом.
Що ж стосується коригування тарифів на централізоване постачання холодної води (інформацію про відповідний намір було розміщено в попередньому випуску газети), то наразі очікується засідання виконавчого комітету, на якому й має бути прийняте чи не прийняте рішення про підвищення тарифу. У разі його прийняття, тариф буде введене в дію через 15 днів після його оприлюднення. Знову ж таки, навряд чи це припаде на 1 число місяця, а тому комунальному підприємству знову доведеться примінити середньозважений тариф для розрахунку ціни за надану послугу.

Інформація «ГП»

Прочитано 1000 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 476 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!