№ 38

19 вересня 2024 року

Святкуємо сторіччя Соборності

  • Середа, Січ. 23 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

22 січня загальноміські заходи з нагоди Дня Соборності України розпочалися в нашому місті з урочистого зібрання в сесійній залі Прилуцької міської ради, на якому були присутні заступники міського голови, посадовці міської ради, учасники АТО, представники громадських організацій і формувань, мешканці міста.
Усі разом присутні мали можливість переглянути історичні документальні кадри про події, які відбувалися 100 років тому.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко від імені міського голови, депутатського корпусу міської ради та членів виконавчого комітету привітала всіх прилучан із 100-річчям української Соборності та побажала щастя, добра, миру, злагоди й глибокої віри в гідне майбутнє рідного міста та України! Наголосила, що сьогодні ті виклики, які стоять перед нашою державою, перед нашим народом знову повертають нас до тих уроків історії, які ми повинні переглянути, переосмислити для того, щоб знову колесо історії не відкинуло нас назад, і щоб знову ми не втратили ту національну ідею, заради якої протягом багатьох років вмирали та вмирають сини й доньки України.


З вітальним словом до присутніх звернувся і військовий комісар Прилуцького об’єднаного комісаріату Іван Черняк, який, користуючись нагодою, разом із Тетяною Михайлівною вручив 29-м мешканцям міста, які вже в наш час відстоювали територіальну цілісність України, беручи участь в антитерористичній операції, Відзнаки Президента України та Почесні грамоти міського голови. Натомість полеглих воїнів-земляків ушанували хвилиною мовчання. Після цього відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку.
Продовжилося святкування акцією «Ланцюг Єдності» та урочистою ходою «Єдності» центральною вулицею міста – від Прилуцької міської ради до гімназії №1 ім. Г. Вороного. Студенти та школярі міста пронесли вулицею величезний синьо-жовтий стяг, один із державних символів єдиної та соборної України.
Наше місто особливе, адже саме в ньому знайшли натхнення сформуватися як справжні патріоти та справжні сини своєї Батьківщини два великі ідеологи української незалежності й українського суверенітету Микола Міхновський та Андрій Лівицький. Саме урочистим мітингом із ушанування наших земляків і покладанням квітів до їхніх меморіальних дошок біля гімназії №1 ім. Георгія Вороного й завершилося урочисте відзначення такої доленосної дати в історії української держави.
Наше завдання сьогодні як ніколи бути єдиними, соборними та непоборними в праці на благо рідної України.

Інформація «ГП»

Прочитано 1100 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 284 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!