№ 38

19 вересня 2024 року

Справа з міською вбиральнею зрушила з мертвої точки

  • Середа, Сер. 07 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Уже кілька років поспіль не вщухають бурхливі розмови про відсутність громадської вбиральні в нашому місті. Адже це є дуже важливим інструментом розвитку інфраструктури кожного населеного пункту та підвищення комфорту перебування в ньому.
Хтось може заперечити, що в центрі міста є громадський туалет, але давайте дивитися правді в очі, той стан, у якому він знаходиться більше схожий на фільм жахів. Відсутність дверей, практично розібрана огорожа та жахливий бруд усередині – ось що зустрічає гостей і жителів Прилук, які все ж наважуються скористатися даним об’єктом за прямим призначенням.
Останні 3 роки питання капітального ремонту, а точніше будівництва нової громадської вбиральні, яка б гармонійно вписалася в місцевість, постійно піднімалося на сесіях міської ради та дуже часто просто не вистачало голосів підтримки від місцевих депутатів. Урешті-решт, як ми пам’ятаємо, згоди дійшли та виділили на впровадження цієї прилуцької «мрії» 1 млн 300 тис. грн.
Наразі ж справа з будівництвом довгоочікуваної громадської вбиральні зрушила з мертвої точки. Уже розроблено необхідну проєктно-кошторисну документацію. Документ пройшов низку погоджень та отримав позитивну експертизу в Департаменті культури Чернігівської обласної державної адміністрації та в Управлінні по охороні культурних пам’яток. Залишається лише отримати остаточне погодження від Міністерства культури, адже згідно генерального плану об’єкт знаходиться в межах історичної зони Прилук. Тобто, Мінкульт має погодити розроблену ПКД й дати дозвіл на виконання земляних робіт.


Відтак, уже в найближчі тижні має розпочатися будівництво сучасної вбиральні в центрі нашого міста, зовнішній вид якої легко ідентифіковуватиметься пішоходами та органічно впишеться як у міське, так і в паркове середовище. Варто відзначити, що міська рада вже навіть і з підрядником визначилася, який виконуватиме роботи. Будівництво вбиральні візьме на себе одна з будівельних компаній Чернігова.
Упродовж наступних кількох місяців для послуг прилучан має відкритися сучасна вбиральня з утепленням, холодною й гарячою водою та, звичайно, пандусами, щоб маломобільні групи населення також змогли нею скористатися.
Як бачимо, плани грандіозні. Яким же буде кінцевий результат сподіваємося скоро побачити.

Інформація «ГП»

Прочитано 1133 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 347 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!