№ 38

19 вересня 2024 року

Субсидії та пільги: нові нюанси

  • Середа, Лист. 13 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Як відомо, з 1 жовтня запроваджено новий механізм фінансування субсидій та пільг

Відтепер одержувачі субсидій можуть самостійно обирати банк, через який і отримуватимуть кошти. Раніше ж для їхнього перерахунку користувалися послугами лише Ощадбанку. Про це доповіла на апаратній нараді з заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальниками управлінь, відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери, територіальних органів виконавчої влади міста начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш.
Ганна Павлівна зазначила, що зараз людина повинна звернутися до управління праці та соціального захисту населення із заявою та реквізитами того банку, в якому хоче отримувати монетизацію або ж вказати через яке відділення пошти це краще робити. Більшість отримувачів субсидій, яким допомогу було перепризначено за попередній опалювальний період, субсидія була перерахована автоматично.
За словами Ганни Малиш, у жовтні із заявами та деклараціями на призначення субсидій до їхнього управління звернулося 2200 осіб. Усього ж за жовтень місяць було призначено 15559 субсидій. На сьогоднішній день відповідно чинного законодавства громадянам розносяться повідомлення. Уже більше 5 тисяч повідомлень знайшли своїх адресатів, робота триває далі. Ганна Павлівна зазначила, що цей процес значно зменшує черги в управління праці.

Наразі ж в управлінні нагадують, що заяви на призначення субсидії та декларації необхідно подати внутрішньо переміщеним особам, орендарям житла та домогосподарствам, яким субсидія була призначена за фактичним місцем проживання. Також усі, хто не звернувся за призначенням субсидії у травні, обов’язково мають подати заяву зараз. На це ще є час. Кінцевий термін прийому заяв – 15 грудня.
Що ж стосується домогосподарств, яким було відмовлено в призначенні субсидії через борги, то вони можуть скористатися одним із двох варіантів: звернутися до підприємства – надавача послуги – з проханням провести реструктуризацію боргу або ж повністю його погасити, і вже після цього подати заяву та декларацію, а також документ, який підтверджує факт погашення боргу до управління праці.

Докладніше про пільги


Із жовтня пільги будуть надаватися у грошовій безготівковій і готівковій формі. Готівкова форма пільги, як і субсидія, також перераховується в будь-яку банківську установу. Але відповідну заяву пільговики мали надати ще до 15 жовтня. Тобто, ті особи, які на сьогоднішній день звертаються до управління із заявами на отримання готівки відповідно чинного законодавства права такого вже не мають. Загалом у державному реєстрі зареєстровано 17461 пільговика. Із них 3404 особи мають право на пільги в комунальних послугах. Вчасно правом отримувати пільги готівкою скористалися всього 146 прилучан, для решти ж нарахування відбуватиметься як і раніше в безготівковій формі. Для цього Ощадбанк вестиме в автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків і пільг, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг кожному індивідуальному пільговику.
Після того, як Ощадбанк здійснить перекази на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг, на підставі договорів, які вказані суб’єкти з ним уклали і надходитимуть кошти на рахунки.
Як зазначила Ганна Малиш, на жаль, на сьогодні ситуація з нарахуванням пільг по всій країні склалася не добра. Через величезне навантаження Ощадбанк своєчасно не зміг відкрити всім пільговикам єдині банківські коди. А це єдиний банк, який такі коди відкриває. У зв’язку з тим, що коди не були відкриті, тому виплатити нараховані кошти за жовтень було неможливо.
На щастя, уже з 8 листопада робота Ощадбанку була розблокована і присвоєння кодів триває. Працівники управління праці та соціального захисту населення наразі проводять нарахування пільг за 2 місяці відразу. Тобто, ті, хто не отримав їх у жовтні, обов’язково отримає в листопаді.

Інформація «ГП»

Прочитано 1416 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info
Ще в цій рубриці: « ВІТАННЯ! ВІТАННЯ! »

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 243 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!