№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Четвер, Бер. 05 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Готовність шкіл до роботи

Більша частина 2019-2020 навчального року вже минула, а заходи з підготовки до його початку лише закінчують виконувати. Про це вкотре говорили на засіданні виконавчого комітету 26 лютого.
Як доповів начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк, нарешті з 22 запланованих заходів більшість виконана. Лишилося всього 3 з них, які наразі знаходяться на стадії виконання. У першу чергу це поліпшення протипожежного стану закладів освіти міста. «У межах наявного фінансування ми й у цьому році продовжимо закуповувати вогнегасники, протипожежні люки, двері тощо», – зазначив Сергій Вовк.
Також тривають роботи з упровадження проєкту НЕФКО, що передбачають виконання заходів із термомодернізації приміщень ЗОШ №13 та ДНЗ №9. У рамках проєкту продовжується реконструкція газових котелень із облаштуванням вузлів обліку. За словами начальника управління освіти, на сьогодні облаштовано лише 2 котельні, а по іншим роботи ще продовжуються.

Робота з людьми з обмеженими можливостями

У ході засідання виконавчого комітету начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганна Малиш інформувала присутніх, що для посилення соціального захисту громадян із обмеженими фізичними можливостями в місті постійно запроваджуються нові форми та методи роботи щодо підвищення якості надання послуг, з питань професійного навчання та працевлаштування.
Як зазначила посадовець, загалом у місті станом на 1 січня 2020 року проживає 4694 інваліди. Із них І групи – 540 осіб, ІІ групи – 1544 особи, ІІІ групи – 2375 осіб і ще 235 дітей-інвалідів.
У 2019 році на обліку в Прилуцькій міськрайонній філії Чернігівського обласного центру зайнятості в пошуках роботи перебувало 87 осіб із інвалідністю. 12 із них були працевлаштовані за направленням служби зайнятості, 28 – взяли участь у профконсультаційному заході «Групова профконсультація» із залученням соціальних партнерів», 6 – у тренінгу «Повір у себе», який проводився з метою підвищення соціальної компетенції учасників шляхом отримання нової корисної інформації, подолання установлених стереотипів, формування корисних умінь і навичок. Ще 1 особа з інвалідністю підвищила кваліфікацію на курсах цільового призначення.


Крім того, за минулий рік 437 осіб із інвалідністю були забезпечені 1072 технічними та іншими засобами реабілітації на суму 3135,58 тис. грн, 16 осіб отримали компенсацію за самостійно придбані засоби реабілітації на суму 47,47 тис. грн.
Ганна Малиш наголосила, що всі дані про осіб із інвалідністю, у тому числі і про видані направлення на отримання технічних засобів реабілітації, своєчасно були внесені до Центрального банку даних інвалідів.
Варто зазначити, що з метою надання реабілітаційних послуг дітям із інвалідністю у 2019 році 30 таких дітей було направлено до Обласного центру реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», ще 58 дітей направили до Центру соціальної реабілітації «Світанок».
Крім того, у закладах дошкільної та загальної середньої освіти нашого міста навчається та виховується 116 дітей із інвалідністю (16 і 100 відповідно). У закладі дошкільної освіти №25, наприклад, працює 2 спеціалізовані групи для дітей із вадами здоров’я, в яких виховується 25 дітей. Також у школах функціонують 20 інклюзивних класів, у яких навчається 21 дитина, із них 11 дітей-інвалідів.
Також Ганна Павлівна відзначила, що під наглядом комунального некомерційного підприємства «Прилуцька дитяча лікарня» протягом минулого року знаходилося 235 дітей. Діти-інваліди, які перебували на стаціонарному лікуванні, пройшли лікування безкоштовно. При амбулаторному ж лікуванні діти з інвалідністю безкоштовно отримували ліки за пільговими рецептами.
Проводилося й оздоровлення осіб із інвалідністю. Так, у санаторно-курортних закладах оздоровилися 89 осіб на суму 504,43 тис. грн, ще 110 таким особам було виплачено грошову компенсацію за невикористане санаторно-курортне лікування на суму 52,14 тис. грн.
Варто зазначити, що на сьогодні працівниками Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Прилуцької міської ради 310 особам із інвалідністю надаються соціальні послуги, які відповідають державним стандартам.
Не менш важливим є й те, що з метою збереження та зміцнення індивідуального та громадського здоров’я лікарями комунального некомерційного підприємства «Прилуцька центральна міська лікарня» систематично проводиться санітарно-освітня робота з питань, які стосуються первинної інвалідності серед населення міста.

Спостережна комісія в дії

При виконавчому комітеті Прилуцької міської ради продовжує діяти спостережна комісія з питань організації громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання, до складу якої входять представники органів місцевого самоврядування, установ, громадських і релігійних організацій. Основним завданням комісії є організація громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання. Засідання проводяться згідно плану, за потребою – позачергово.
Як повідомила директор Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Касьян, станом на 31.12.2019 року проведено 7 планових, 1 виїзне засідання спостережної комісії, на яких розглянули 16 питань, що підтверджують відповідні протоколи засідань. Серед них – питання стосовно 4 вихованців Державної установи «Прилуцька виховна колонія» на предмет умовно-дострокового звільнення (з них 4 – з позитивним результатом); питання стосовно 3 вихованців щодо залишення в Державній установі «Прилуцька виховна колонія» після досягнення ними 18-річного віку (з них 2 осіб залишили відбувати покарання в Державній установі «Прилуцька виховна колонія», стосовно 1 особи було погоджено переведення до виправної колонії мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання). Крім того, на черговому засіданні спостережної комісії було розглянуто подання Прилуцького міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання 1 особи.


Інформація «ГП»

Прочитано 1025 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 219 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!