№ 38

19 вересня 2024 року

Електронні направлення для шкільного медогляду

  • Середа, Лип. 22 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Щороку учні шкіл проходять медичний огляд. Які його особливості цьогоріч та що слід знати батькам про процедуру його проведення?

Обов’язковий медичний огляд проводиться щорічно для виявлення в дітей захворювань, подальшого їхього спостереження, планового лікування чи реабілітації та запобігання масовим колективним інфекціям. Огляди проводяться у присутності батьків лікарями первинної ланки, з якими раніше підписали декларацію.
Цього ж літа, в умовах адаптивного карантину, обов’язковий профілактичний огляд у педіатра можна буде пройти лише після індивідуальної консультації з сімейним лікарем, тобто тим лікарем, із яким була підписана декларація. Саме в нього можна уточнити необхідність проходження вашою дитиною переліку спеціалістів та обстежень необхідних в їх віковому діапазоні та відповідно стану її здоров’я.
Так, якщо дитина вперше йде до школи, батьки мають звернутися до свого лікаря за направленнями на огляд вузькими спеціалістами, які прийдуть у вигляді SMS-повідомлень на телефон, який зазначено в декларації. Туди входять: окуліст, хірург, ортопед і стоматолог, за потреби – інші спеціалісти. Комісійний огляд обов’язковий. З аналізів необхідно здати лише загальний аналіз крові на гемоглобін, інші – за показаннями. Лікар-педіатр або сімейний лікар після огляду дитини, вимірювання температури, проби Руф’є заповнює довідку – форма №086-1/о, офіційна назва «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду». Ця форма завіряється печаткою лікаря та печаткою амбулаторії.
Також окремо надається форма №063/о про проведені профілактичні щеплення. Але на даний момент діти вакцинуються з порушенням Календаря, тому якщо у вказаний період проводяться пропущені щеплення, довідка все ж таки буде потрібна.
Для учнів старших класів також існує чітко прописана схема прохо- дження періодичних медичних оглядів. Але обов’язковими медичні огляди вважаються для 4-го та 9-го класів. Медогляди дітей решти класів проводяться вже не комісійно, а самостійно сімейним лікарем або лікарем-педіатром за тією ж формою № 086-1/о. При необхідності лікар скеровує дитину на консультацію до вузького спеціаліста. Ці заходи проводяться для запобігання розвитку можливих патологій у школярів.


Термін дійсності довідки учня про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду (форма 086-1/о) становить 1 рік.
Варто зазначити, що всі лікарі Прилуцької дитячої лікарні ведуть свій прийом відповідно до встановленого графіка. Але зважаючи на літній період, тобто період відпусток, навіть маючи направлення до вузько- профільного спеціаліста, бажано переконатися в тому, що він точно вестиме прийом. Не полініться та зателефонуйте до реєстратури для уточнення ситуації аби не згаяти даремно час.
На щастя, електронне направлення потрібно буде вам не завжди. Деякі вузькопрофільні спеціалісти зможуть прийняти маленьких пацієнтів і без нього. Це, наприклад, дитячий стоматолог, гінеколог, психіатр. Без відповідного направлення можуть відвідувати лікаря й ті діти, які перебувають на диспансерному обліку з тої чи іншої причини.
І на завершення, не забуваймо про існуючі обмеження та перестороги в умовах карантину. На прийом до лікаря і батьки, і діти мають приходити в захисних масках і рукавичках, та всіляко дотримуватися соціальної дистанції та гігієнічних мір.

Інформація «ГП»

Прочитано 1034 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1265 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!