№ 38

19 вересня 2024 року

Прилуки відзначили День Державного Прапора України та 29-ту річницю Незалежності України

  • Середа, Сер. 26 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Серпень – особливий місяць, бо він несе нам чудові свята – День Державного Прапора та День Незалежності України.
Прилучани, як і всі українці, завжди із задоволенням долучаються до святкування, бо всі ми вірні Батьківщині, незалежності та цілісності нашої держави, любові до України. І навіть у рамках карантину все пройшло більш ніж достойно.
Так, урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України проходили в сесійній залі міської ради.
З вітальним словом до присутніх звернулася міський голова Ольга Попенко, яка зазначила, що враховуючи події сьогодення, ми з особливим піднесенням відзначаємо державні свята, розуміючи, що Державний Прапор – наш національний оберіг, яким народ засвідчує прагнення до волі та незалежності, а наша країна, наш народ уже в 29-й раз святкує здійснення одвічної мрії українців – бути господарями на своїй прекрасній землі. Проте лише за останні роки Україна набула фундаментальних змін, завдяки яким увесь світ побачив, що наша Батьківщина дійсно європейська країна.
За доброю традицією в День Державного Прапора юним громадянам нашого міста, молодим прилучанам, вручають паспорти. Тож саме сьогодні лави громадян України поповнилися молодим, розумним, талановитим, свідомим, відповідальним і працьовитим поколінням. П’ять юнаків і шість прекрасних леді отримали посвідчення громадянина нового зразка та подарунки з рук міського голови Ольги Попенко та начальника Прилуцького міського відділу Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Тамари Щербини. Сходинку дорослого життя цього дня перетнули Валерія Зубко, Антон Михайліченко, Олексій Падалка, Єгор Сердюков, Єлизавета Деревянко, Микола Романенко, Марина Тарасенко, Альона Ценцера, Андрій Сивенко, Вікторія Зленко та Валерія Охріменко.
По закінченню урочистостей усі присутні були запрошені покласти квіти до пам’ятників і пам’ятних знаків борцям за незалежність України.


Цього дня жоден пам’ятний знак не залишився без уваги, як і герої на честь яких вони були встановлені: банер Небесній Сотні, пам’ятник Т.Г. Шевченку, пам’ятний знак загиблим воїнам АТО/ООС, пам’ятний знак на честь земляків, які загинули в Афганістані, пам’ятний знак Жертвам Чорнобильської трагедії.
Цьогорічне свято Незалежності об’єднало всіх, хто любить свою родину, свій дім, своє місто, свою державу – це керівництво міста, депутати та посадовці міської ради, молодь, військовослужбовці, воїни АТО, творча інтелігенція, освітяни, медики, представники політичних партій і громадських організацій, городяни, які в дружньому патріотичному запалі висловлюють свою незалежність, волелюбність, непохитність і любов до рідної землі.

Інформація "ГП"

Прочитано 686 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 369 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!