№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Січ. 20 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Уперше в новому році

Нещодавно в сесійній залі міської ради відбулося перше засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради під головуванням міського голови Ольги Попенко в новому 2021-му році, під час якого вдалося розглянути 42 питання порядку денного. І якщо депутатський корпус у нас оновився, то виконком досі працює в старому складі. На одному з «невдалих» сесійних засідань новообрані депутати вирішили зменшити кількісний склад виконавчого комітету до 7 членів, але коли мова зайшла про визначення особового складу, у них знову все пішло не по плану, тож остаточне рішення ухвалене не було. Таким чином, за словами юриста міської ради, нинішній виконавчий комітет є повністю легітимним і має повне право виконувати покладені на нього обов’язки.

Пільгове перевезення школярів


Відповідно до міської цільової програми «Про забезпечення пільгового перевезення учнів закладів загальної середньої освіти громадським автотранспортом на міських автобусних маршрутах загального користування» щороку затверджується квота про кількість учнів, які впродовж навчального року будуть користуватися пільговим проїздом. Ця інформація готується на підставі рішень педагогічних рад закладів освіти.
Члени виконавчого комітету затвердили рішення, згідно з яким у 2021 році такими пільгами на перевезення скористаються 1695 учнів наших шкіл.
Як проінформувала присутніх в.о. начальника управління освіти міської ради Ольга Колошко, у порівнянні з минулим роком кількість квот практично не змінилася. Безкоштовним проїздом охоплено всі пільгові категорії дітей, у тому числі й ті, які мають різні соціальні пільги (діти з багатодітних сімей, діти-інваліди, сироти чи позбавлені батьківського піклування), але вже за відповідним посвідченням.

Використання бюджетних коштів у закладах освіти


Підготовка навчальних закладів до роботи щороку потребує чималих капіталовкладень. І завжди цікаво дізнатися, наскільки цільовим було їхнє використання. Зі звіту в.о. начальника управління освіти міської ради Ольга Колошко стало зрозуміло, на що саме витрачалися бюджетні кошти.
До прикладу, на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для учнів перших класів закладів загальної середньої освіти, які прийшли до школи 1 вересня, витрачено 1 млн 357 тис. грн із державного бюджету та 644 тис. 325 грн співфінансування з міського бюджету.
Також було проведено процедуру публічних закупівель і в результаті придбано за кошти державної субвенції за співфінансування з міського бюджету технологічного обладнання для їдалень у закладах загальної середньої освіти №№ 3, 5, 6, 7, 9 і 14. Кошти державної субвенції склали 546 тис. 440 грн, з міського бюджету – 234 тис. 600 грн.
Узагалі ж роботи з використання бюджетних коштів проводилися за такими напрямками:
– закуплено фарбу на 110 тис. 174 грн;
– використано послуги лабораторного центру для проведення оцінки якості питної води та піску на 37 тис. 582 грн;
– закуплено будматеріалів на 668 тис. 500 грн;
– засобів для забезпечення роботи навчальних закладів у період поширення коронавірусної інфекції (термометри, маски, рукавички, санітайзери тощо) закуплено всього на 830 тис. 662 грн, враховуючи 500 тис. грн державної субвенції, яка була надана для закладів освіти перед початком нового навчального року;
– на поточний ремонт їдальні в дошкільному закладі №9 використано близько 50 тис. грн;
– на поточний ремонт фундамента в дитсадку №15 пішло близько 50 тис. грн;
– встановлено вікна в ДНЗ №3 та ЗОШ №2;
– зроблено монтаж електромережі в ЗОШ №12 на 40 тис. грн;
– надано благодійну допомогу в натуральній формі для всіх закладів освіти на 1 млн 319 тис. грн.

Болюче питання протипожежної безпеки


Забезпечення закладів освіти нашого міста повноцінними засобами протипожежної безпеки в повному обсязі вже чимало років поспіль стає каменем спотикання при перевірці відповідними комісіями перед початком нового навчального року.
Цьогоріч були зроблені певні кроки, щоб виправити дану ситуацію. Використали для цього 158 тис. грн. На ці кошти було закуплено та встановлено в усіх навчальних закладах світильники, які показують вихід. Також було проведено технічне обслуговування вогнегасників, монтаж електроарматури та навчання з пожежної безпеки певних категорій працівників.
Але, на жаль, до кінця дане питання досі не вирішене.

Ще одна мати-героїня в Прилуках


Під час засідання виконкому начальник відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко доповіла з питання «Про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня». Заслухавши доповідача, члени виконкому ухвалили рішення присвоїти почесне звання «Мати-героїня» мешканці міста Пономарьовій Олені Миколаївні, яка народила та виховує п’ятеро дітей.

Зміни в складі Громадської ради


У ході засідання члени виконавчого комітету розглянули також питання «Про внесення змін до складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради». Начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради Олена Александрова поінформувала присутніх стосовно підстав для внесення змін до складу Громадської ради. Отже, у зв’язку з обранням депутатами Прилуцької міської ради восьмого скликання зі складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради виведено:
Гензеля Артема Ігоровича – члена громадської організації «Спілка Патріот»;
Чміля Сергія Валерійовича – члена громадської організації «Федерація спортивного туризму»;
Чумаченко Анну Леонідівну – голову комітету самоорганізації населення №3 мікрорайону Рокитний.
У зв’язку з обранням депутатом Прилуцької районної ради зі складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради виведено:
Бондаренка Артема Олександровича – члена громадської організації «Вишиванка».
Натомість до складу ГР введено наступних за черговістю кандидатів до складу Громадської ради, які набрали найбільшу кількість голосів:
Голованя Олексія Анатолійовича – члена благодійної організації «Міжнародний фонд «Нова Країна»;
Заріпова Рахімзяна Шаріфзяновича – члена громадської організації «Прилуцька міська організація ветеранів України»;
Сагайдака Валерія Івановича – члена громадської організації «Об’єднання ветеранів і працівників силових структур України»;
Павлову Наталію Іванівну – члена первинної профспілкової організації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 Прилуцької міської ради Чернігівської області.

За матеріалами виконавчого комітету

Прочитано 615 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1483 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!