№ 38

19 вересня 2024 року

Місто спить, комунальники працюють

  • Середа, Лют. 03 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Мало хто здогадується, що поки всі сплять, працівники комунальних підприємств міста працюють.
Працювати після опівночі комунальним службам Прилук доводиться, щоб удень не заважати містянам. Так, пізно вночі на вулиці виїжджає спецтехніка, що чистить вулиці від снігу, який в останні дні просто засипає все навкруги.
Натомість у соціальних мережах мало не щодня читаєш невдоволені відгуки громадян про нечищені дороги й тротуари на окремих вулицях. Тож спробуємо розібратися в цьому питанні. Адже не все так однозначно – у когось чистять, у когось ні, а комусь просто не подобається, як почистили.
Отож, підтримують у належному стані дороги та забезпечують рух громадського транспорту 5 одиниць спецтехніки комунального підприємства «Послуга». Як повідомляють на самому підприємстві, працювати їм доводиться в темну пору доби, щоб до 8 ранку, коли більшість прилучан виходить із дому на роботу чи навчання, дороги були прохідними. Є на підприємстві важка техніка, така як КРАЗ, який розчищає проїжджу частину й відразу ж посипає її пісчано-сольовою сумішшю; є Lander, який поливає проїзну частину після того, як її розчистили; задіюється також грейдер, який допомагає розчищати великий транзитний рух. Крім того, є 2 малі трактори МТЗ-20 та Джинма, які працюють на тротуарах і скверах.


Паралельно працюють і снігоочисні машини комунального підприємства «Прилукижитлобут». На жаль, тут їх ще менше – усього 2 трактори. Але в протидії сніговій стихії задіяні також 30 двірників. Таким чином, близько 2 години ночі на боротьбу зі снігом виїжджають 2 одиниці техніки. Водії їздять по всьому місту в двох напрямках. Один – від центру до М’ятно-Дослідної станції, інший – від центру в напрямку БАМу. В основному працівники даного підприємства чистять тракторами прибудинкову територію багатоповерхівок. Потім о 7 ранку на зміну виходять двірники й підчищають під під’їздами, на східцях.
Ще 1 одиницю спецтехніки (малий трактор) має ТОВ «Комфортні послуги», яке підписало договір управління з частиною багатоповерхівок у Прилуках. У першу чергу вони чистять територію біля «своїх» будинків, але за потреби й за відповідну плату можуть допомагати й іншим.
А що ж робити власникам приватних домоволодінь? Тут можна розраховувати виключно на розчищення дороги, про тротуари доведеться подбати самостійно. Те ж саме стосується й власників приватного бізнесу. За тим, як територія підтримується в належному стані наглядає КП «Муніципальний контроль». Як зазначають на підприємстві, територія має прибиратися або до проїжджої частини, або ж на відстані 20 м по периметру.
Як бачимо, спецтехніки в Прилуках не так уже й багато, але працює вона в посиленому режимі. А містянам хочеться нагадати, що для того, щоб було чисто, вони теж мають докладати зусиль, а не лише скаржитися й чекати, що хтось комусь щось зробить.

Діана Батрак

Прочитано 784 разів
Оцінити матеріал
(1 голос)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1500 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!