№ 38

19 вересня 2024 року

Комунальники звітують

  • Середа, Лют. 10 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Новий тиждень у міській раді розпочався з наради із заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальниками управлінь, відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери міста. Директори місцевих КП звітували про виконану роботу за минулий 2020-й рік.


КП «Прилукитепловодопостачання»


За словами Андрія Гавриша, згідно плану капітального та поточного ремонту підприємство виконало таких робіт за попередній рік на суму 8 млн 766 тис. 900 грн.
Протягом року по дільницях теплопостачання було виконано заміну 716 м теплових мереж. Вартість робіт склала 167 тис. 230 грн. Крім того,було виконано реконструкцію вузлів комерційного обліку газу й облаштування їх засобами дистанційної передачі даних на 19 котельнях. Вартість виконаних робіт склала 5 млн 226 тис. 840 грн.
Як зазначив директор підприємства, на сьогодні всі 59 котелень у місті вже облаштовані всім необхідним. Залишилася лише одна (котельня виконкому), але й тут питання найближчим часом має вирішитися.
Крім того, протягом минулого року в трьох житлових будинках були встановлені теплові лічильники. Це зробили на суму 124 тис. 591 грн (кошти зі щомісячних внесків жителів багатоповерхівок). Тобто весь 273-й квартал наразі з лічильниками.
Не менш значимою подією минулого року було й уведення в експлуатацію після реконструкції котельні по вулиці Саксаганського, 9А. Вартість робіт склала 374 тисячі гривень. Ремонт тривав упродовж двох сезонів, але вже на наступний день після підключення оновлена котельня запрацювала в автономному режимі – без обслуговуючого персоналу. Наразі це дає змогу економити і енергоносії, оскільки там встановлено 14 сучасних котлів, і заробітну плату, бо раніше треба було оплачувати роботу 4 операторів.
З початку 2020 року комунальним підприємством виконано заміну 604 м водопровідних мереж на суму 113 тис. грн. Для стабільного водопостачання в мікрорайоні Газовий замінили насос на свердловині №9 (119 тис. 790 грн), що дало змогу стабілізувати тиск. З цими проблемами мешканці стикалися щоліта. Ще залишилося купити сучасний насос на свердловину №21.


Також новенький насос встановлено на КНС №1 (Дружби народів, 12А) на суму 319 тис. грн. Він знову ж таки дає економію електроенергії, адже потужність його більша, а споживання електрики менше.
На сьогодні підприємство обслуговує 11 будинків ОСББ та 39 будинків ТОВ «Комфортні послуги». Згідно плану капітального ремонту з початку 2020 року було виконано робіт на суму 276 тис. 600 грн. Це і заміна мереж – 1260 м, і заміна запірної арматури – 48 шт.
Має КП і нововведення у своїх обов’язках. Віднедавна підприємство має дозвіл на перевірку вентиляційних каналів. На даний час таких робіт було виконано на 137 тис. грн.


КП «Послуга»


Директор підприємства Сергій Страхов докладно розповів про об’єми виконаних за 2020 рік робіт. Так, упродовж всього року КП надавало послуги з прибирання та підмітання вулиць, а взимку ще й прибирання снігу й льоду на тротуарах і пішохідних доріжках.
У 2020 році на посипку доріг пісчано-сольовою сумішшю було використано 112 т посипкового матеріалу вартістю 69 тис. грн. Для надання таких послуг були задіяні 21 підсобний робітник, 9 водіїв, а також вантажники та інший підсобний персонал.
У весняно-літній період минулого року комунальники також здійснювали очистку прибордюрних зон від намулення та рослинних решток, фарбування та ремонт лав, контейнерних баків і зон громадського транспорту. Загальна вартість цих робіт склала 5 млн 872 тис. грн, у тому числі послуги з вивезення та захоронення вуличного сміття (5610 куб. м) на суму 1 млн 613 тис. грн.
В окремих мікрорайонах міста останнім часом прилучани скаржилися на несвоєчасне вивезення сміття. Сергій Страхов підтвердив, що такі факти мали місце у зв’язку з певними технічними неполадками. Але на сьогодні спеціалізовані машини відремонтовані, тож директор підприємства запевнив присутніх, а заодно і жителів Прилук, у тому, що надалі перебоїв у роботі не буде. Загальний обсяг вивезених побутових відходів у 2020 році становив 120 тис. куб. м.
Наразі комунальне підприємство «Послуга» продовжує опікуватися громадською вбиральнею в центральній частині міста. Так, за час функціонування міського туалету у 2020 році було використано 115 тис. 500 грн із міського бюджету із запланованих 145 тисяч. Отож економія бюджетних коштів склала 29,5 тис. грн.
З 2018 по 2020 рік КП «Послуга» було виконавцем за міською цільовою програмою «Утримання безпритульних тварин у реабілітаційному центрі м. Прилуки». Як ми пам’ятаємо, дана Програма спрямована на регулювання чисельності безпритульних тварин у місті шляхом їх відлову та розміщення в Центрі.
Усього за минулий рік було відловлено 106 тварин, проведена 201 вакцинація,75 тварин знайшли нові домівки та були передані у власність, ще 23 тварини після проведення стерилізації та обробки від паразитів були віддані під опіку.
Загалом же на функціонування реабілітаційного центру для безпритульних тварин у 2020 році було витрачено 887 тис. грн. До того ж, підприємству вдалося зекономити 175, 4 тис. грн, які було повернуто в бюджет міста.


КП «Прилукижитлобуд»


Не менше роботи впродовж минулого 2020 року виконало й підприємство «Прилукижитлобуд». Директор КП Людмила Голік у ході свого виступу зазначила, що працівники підприємства постійно працюють над поліпшенням прибудинкових територій і стану житлових будинків.
У них на обслуговуванні сьогодні перебуває 129 будинків і ще 87, котрі досі не визначилися з управителем і лишаються на єдиному тарифі. Усього 216 багатоповерхівок.
Станом на 1 січня 2021 року комунальним підприємством були виконані такі роботи:
– ремонт м’яких покрівель на 20 буд. за планом + 20 буд. додатково;
– ремонт шиферних покрівель на 5 буд. по плану + 9 буд. додатково;
– ремонт вимощення на 19 буд. за планом;
– ремонт входу до підвальних приміщень в 1 буд. + 3 буд. додатково;
– ремонт козирків у 8 буд.;
– ремонт у під’їздах в 11 буд. + 10 буд. додатково;
– фарбування зовнішніх газопроводів на 21 буд. + 12 буд. додатково;
– ремонт цокольної частини на 8 буд.;
– ремонт системи ливневого водовідведення на 9 буд.;
– ремонт системи електрозабезпечення виконано повністю у 216 буд.;
– заміна ламп на сучасні енергозберігаючі світильники у 9 буд.;
– перевірено 35089 димових та вентиляційних каналів за графіком у 216 буд.;
– скління вікон сходових клітин у 6 буд. + 25 буд. додатково;
– ремонт вхідних дверей у 4 буд.;
– ремонт димоходів і вентиляційних каналів у 8 буд. + 10 буд. додатково;
– ремонт східців у 3 буд. + 5 буд. додатково;
– обслуговування внутрішньо-будинкових мереж виконано у 18 буд. + 54 буд. додатково.
Як зазначила Людмила Голік на сьогодні проблемними залишаються саме внутрішньо-будинкові мережі. Адже в деяких будинках вони потребують повної заміни. До того ж, мешканці будинків систематично забивають каналізаційну систему. Під час розчищення цих систем комунальники дістають різноманітні сторонні речі. І вже цього року до КП надійшло більше 300 звернень, із яких 58 саме по каналізації.
Станом на сьогодні, основні сили підприємство направляє все-таки на чищення снігу на прибудинкових територіях, посипання доріжок піщано-сольовою сумішшю, а також здійснює роботи з чищення горищ від снігу, збивання намерзання на покрівлях і системах ливневого водовідведення.


За матеріалами виконавчого комітету

Прочитано 632 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1478 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!