№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лют. 24 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Директора КП «Послуга» звільнили

Робочий тиждень в житлово-комунальній сфері міста розпочався з кадрових змін. У понеділок, 22 лютого, під час наради з керівниками комунальних підприємств, головуючий, профільний заступник міського голови Руслан Котляр, повідомив присутніх про звільнення з посади керівника комунального підприємства «Послуга» Сергія Страхова.
Як пояснив Руслан Павлович, це було спільне рішення самого директора підприємства та міської ради. Аргументував же дане рішення заступник міського голови тим, що керівник «Послуги» спрацював не на повну силу в період надзвичайної ситуації в місті, коли Прилуки кілька днів поспіль засипало снігом, пізніше йшов дощ, а на зміну морозам прийшла відлига.
Сергій Страхов, як керівник комунального підприємства несвоєчасно реагував на зауваження міської ради та скарги прилучан, тому й був змушений залишити дану посаду.
Тимчасово виконуючим обов’язки директора комунального підприємства «Послуга» наразі призначено Олександра Кажукала. Саме йому зараз доведеться активізуватися й налаштуватися на посилений режим роботи, особливо в період негоди. Перед ним поставили ряд задач, таких як контроль підчистки та посипки дорожніх мереж вулиць і тротуарів.

Шкільні сніданки та обіди

Питання харчування дітей у закладах освіти було й залишається надважливим, а тому постійно перебуває на контролі міської влади. Щороку з міського бюджету на забезпечення школярів щоденним гарячим харчуванням іде близько 17-18 млн грн. До того ж, за рахунок міського бюджету безкоштовним харчуванням у закладах загальної середньої освіти забезпечують і чималу кількість дітей пільгових категорій. Це і 77 діток-сиріт, і дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають право на безоплатні сніданки та обіди, і 2 діток загиблих учасників АТО. Також звільняються від плати за харчування батьки дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах (31 дитина).


Загалом же всі учні початкових класів закладів загальної середньої освіти, що не відносяться до пільгових категорій, забезпечуються сніданками за формулою 70/30, де 30% – це доплата батьків, а 70% вартості покривається з міського бюджету. Сьогодні обід в усіх школах міста коштує 21 грн, а сніданок – 18 грн 50 коп. Відповідно батьківська доплата за сніданок становить 5 грн 55 коп.
Не дивлячись на таку незначну плату за можливість отримати гаряче харчування в школі, не всі учні початкових класів нею користуються. Є й ті, хто надає перевагу домашнім бутербродам чи іншим наїдкам із принесеного з дому ланчбоксу.
Варто зазначити, що вже з 1 січня цього року меню, яким щоденно забезпечує заклади освіти КП Комбінат шкільного харчування «Шкільний» стало ще різноманітнішим і кориснішим. Відтепер дітлахи не побачать у своїх тарілках ні ковбас, ні сосисок. На зміну їм прийшли різні вироби з курятини, яка є найлегшою в засвоєнні організмом, і яку полюбляють усі діти. Це і різні котлетки, і битки, і, навіть, нагетси та грузинське чахохбілі (з нового меню для шкіл Євгена Клопотенка). Доволі часто готують для школярів і рибу, багату на різні мікроелементи. Урізноманітнюють кухарі і овочеві салати, роблячи їх ще більш вітамінними. До прикладу, віднедавна постійним інгредієнтом бурякового салату стало також і свіже та корисне яблуко.
До речі, міською владою, а також педагогічними радами усіх закладів загальної середньої освіти було ухвалене спільне рішення, на підставі вивчення рівня матеріального забезпечення родин дітей, що відвідують групи продовженого дня, завдяки якому учні початкових класів усіх шкіл нашого міста мають можливість отримувати гаряче харчування на пільгових умовах не лише у вигляді сніданків, але й обідів, перебуваючи на групі продовженого дня. За даним рішенням 10% від усієї кількості дітей ГПД можуть бути звільнені від оплати за харчування на 100%, і ще 20% дітей можуть отримати знижку в 50%.

За матеріалами виконавчого комітету

Прочитано 568 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1433 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!