№ 38

19 вересня 2024 року

Третя хвиля COVID-19

  • Середа, Квт. 07 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Більшість українців виступають за введення «жорсткого» карантину, якщо коронавірус буде й далі поширюватися в країні.
Аналізуючи результати соціологічного опитування, 61% респондентів підтримали ідею «жорсткого» карантину у випадку зростання рівня захворюваності на ковід. 37% виступили проти.
Що саме мається на увазі під «жорстким» карантином, автори дослідження не уточнюють. Але за останні тижні рівень підтримки суворих обмежень дещо зріс.
За оцінками Національної академії наук до середини квітня смертність від COVID-19 може зрости до 20 тисяч за добу. Більшість регіонів уже опинилися в помаранчевій і червоній зоні, та вже є закритими на карантин. При цьому всеукраїнський локдаун вводити ще не збираються, але таку перспективу не виключають.
Віднедавна до червоної зони потрапила й Чернігівська область. У її межах діють такі обмеження як: заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, торгівельним центрам, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садків і початкових класів у школах).
Сьогодні в Україні триває вже другий етап кампанії з вакцинації від COVID-19, у межах якого вакцинують людей із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги. З червня планується третій етап вакцинації, тож прилучанам варто гарно подумати про цей крок, зваживши всі «За» і «Проти». Річ у тім, що за останній тиждень різко зросла кількість амбулаторних і стаціонарних хворих на коронавірусну хворобу. Так, в інфекційному відділенні перебуває 74 пацієнта з підтвердженим ПЛР-тестуванням. До того ж, варто зазначити, що 52 хворих є кисневозалежними, а ще 2 підключені до апарату штучної вентиляції легенів. На амбулаторному лікуванні перебуває 306 хворих, та ще близько 1000 чоловік є контактними особами. Не обійшла ця страшна хвороба й маленьких прилучан. За даними дитячої лікарні, сьогодні є підтвердженими 8 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію та зафіксовано 40 контактних осіб.


Загалом в Україні, за данними соцопитувань, 55% респондентів готові зробити щеплення від коронавірусу, якщо вакцина буде безкоштовною, 40% – поки ні.

Прийом хворих із COVID-19 під загрозою

Як стало відомо з оперативної наради в Ніжинраді, з 5 квітня Ніжинська міська центральна лікарня імені Галицького тимчасово припиняє приймати хворих із COVID-19. Це зробили, щоб розвантажити медичний заклад, адже лікарня переповнена. Вона розрахована на 240 ліжок, зараз на стаціонарному лікуванні перебуває 300 людей, більшість має важкий перебіг COVID-19 і пневмонію.
Нині швидка допомога доставляє хворих на COVID-19 середньої тяжкості в Ніжинську районну лікарню. Людей із важкою формою госпіталізують до Чернігівської обласної лікарні та міської лікарні №2. Якщо місць забракне й там, планують залучати Бахмацьку лікарню.
У Прилуках ситуація наразі не така критична (в кількості стаціонарних хворих), але розслаблятися зарано. Донедавна в Прилуцькій центральній міській лікарні було відведено 110 ліжкомісць для хворих на коронавірусну хворобу та з підозрою на неї, які були забезпечені подачею кисню на 80%, і ще трохи більше місяця тому вони були майже вщент заповнені. Наразі ж у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в країні та регіоні зокрема, прилуцька лікарня отримала вказівку Управління охорони здоров’я про збільшення обсягів ліжкового фонду, передбаченого для ковідних пацієнтів, до 50% від загального ліжкового фонду. Що стосується нашої лікарні, то це 150 ліжок. Відповідно, якщо ліжковий фонд збільшиться, то й вимога щодо забезпечення киснем повинна бути виконана в повному обсязі. А з цим у нас тимчасові проблеми через неприйнятий бюджет. Тож навіть якщо лікарня й зможе прийняти на стаціонарне лікування до 150 ймовірних пацієнтів, то забезпечити киснем усіх не буде змоги.

Зінаїда Коваленко

Прочитано 1288 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 172 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!