№ 38

19 вересня 2024 року

Прилуки відзначили День Перемоги

  • Середа, Трав. 12 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Прилуках відзначили покладанням квітів і мітингом-реквіємом. Уранці 9 травня в парковій зоні біля Вічного Вогню зібралися городяни, представники громадських організацій, чиновники.

В історії кожного народу є славетні події, розповіді про які передаються від покоління до покоління. Одна із таких героїчних сторінок для українців – Перемога у Другій світовій війні.
9 травня – це знаменне свято, що символізує незламний дух народу, який захистив рідну землю. Пам’ять про вигнання з України нацистських окупантів залишається з нами, як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас – вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни. Тому для нас, нащадків і спадкоємців солдатів Перемоги, найвищим законом буття є довічна синівська шана та повага.
За традицією прилучани 9 травня зібралися у Сквері Вічної Слави, де відбувся мітинг-реквієм «Не погасити пам’яті вогонь» і покладання квітів до Вічного Вогню.
Присутні віддаючи данину пам’яті героям, які заради миру та спокою на рідній землі загинули за неньку Україну вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання.


Із кожним роком учасників бойових дій, які в далекому 1945-му принесли мир і Перемогу залишається все менше. На сьогодні в Прилуках їх усього 12. І лише двоє, Петро Маляренко та Петро Тимощук, змогли бути присутніми на урочистостях. Усі наші герої-фронтовики невмолимо йдуть у вічність, залишаючи по собі приклад мужності, героїзму, самопожертви в ім’я Батьківщини. Квіти та солодкі подарунки ветеранам війни та праці від прилучан – лише маленька частинка того «Дякуємо!», яке ми повинні щодня, щогодини говорити тим, хто звільнив рідну землю від загарбників і розбудовував наше місто в післявоєнні роки.
Немає в Україні та Прилуках зокрема сім’ї чи родини, яку б обійшла стороною ця лиховісна війна, яка так неждано й несподівано увірвалася в життя наших батьків і дідів, перекресливши їхні мрії, надії та сподівання. Мільйони людських життів і мільйони скалічених доль, згорьовані материнські очі й бездонна вдовина печаль, зруйновані села, міста та сплюндрована земля – ось що залишили по собі нацистські окупанти. Та озброєному до зубів агресору не під силу було здолати високий дух свободолюбного народу і його непохитну віру в Перемогу.
Прилучани глибоко шанують подвиг фронтовиків. Їхні знання та досвід, ставлення до ратного і громадського обов’язку – це невичерпне джерело патріотизму, високий взірець для наслідування. Ми маємо бути гідними цього високого подвигу, своїми помислами, прагненнями і добрими справами зміцнювати дорогоцінний мир на українській землі.
Віддаючи данину пам’яті Героям, які заради миру й спокою на рідній землі загинули за Україну, учні шкіл і гімназій міста також поклали квіти до меморіалів «Танк Т-34», «Жертвам фашизму», погруддя Героя Івана Дубинського та інших могил і пам’ятних знаків.
А завершився день неймовірним концертом «Переможна весна». На Театральній площі нашого міста талановиті артисти дарували чергову порцію весняного музичного та святкового настрою прилучанам і гостям нашого міста з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Гарний настрій, позитивні емоції та святкову музику всім присутнім дарували художні колективи Прилуцького міського Будинку культури.

Інформація «ГП»

Прочитано 1456 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!