№ 38

19 вересня 2024 року

Скандал на Рокитному

  • Середа, Черв. 23 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Розмови навколо спиляних дерев у мікрорайоні Рокитний не вщухають уже близько тижня. Поштовхом до цього став стривожений допис однієї місцевої жительки в соціальній мережі щодо масового знищення зелених насаджень у колишньому кар’єрі, а нині улюбленому й постійному місці відпочинку рокитнян.
Депутати з так званої опозиції не забарилися з реакцією й спробували провести своє розслідування, як то кажуть, по гарячих слідах. У результаті «допитів» працівників підрядної організації, які власне й пиляли дерева, профільних посадовців міської ради й навіть головного архітектора Прилук, дійшли висновку, що ні затвердженого проєкту благоустрою, ні проєкту розчищення даної території насправді немає. Є лише акти обстеження аварійних дерев, але й ті на момент «рейду» знаходилися не там, де мали б.
Свою помилку в даному питанні чесно визнає людина, яка і є ініціатором усіх робіт у мікрорайоні. Це голова комітету самоорганізації населення мікрорайону Рокитний, а також депутат міської ради 8 скликання Ганна Чумаченко.
«Дійсно, упустила цей момент, просто не знала, що акти мають постійно знаходитися в мене. У всьому іншому жодної провини своєї не бачу. Завжди дію виключно в рамках закону.
Усі 10 років, які очолюю комітет, працюю на благо рокитнян. У міському бюджеті часто не вистачає коштів, тому я завжди сама шукала меценатів, які б змогли чимось допомогти. Так і дитячий майданчик у нас з’явився, і каток. Усі із задоволенням ходять туди, але вже мало хто пам’ятає, якою занедбаною раніше була та територія. І теж усе розпочиналося із звичайного розчищення – дерева спилювалися, викорчовувалися. Але ж тепер яка краса», – говорить Ганна Леонідівна.


Так само й зараз, із допомогою Олега Дмитренка голова КСН має надію створити на місці захаращеного кар’єру прекрасний осередок дозвілля для всіх мешканців мікрорайону й не тільки. У планах обов’язковим буде, в першу чергу, укріплення схилів кар’єру, оскільки з часом і через вплив опадів там відбуваються зсуви. Також хочуть побудувати волейбольну й баскетбольну площадки, бігову доріжку по периметру кар’єру, навіть невелику парковку. Звісно, для цього необхідно привести територію до ладу, чим вони й займаються.
Усі зелені насадження періодично проходять актування – визначається їхній стан, необхідність кронування чи повного спилювання й викорчовування коріння. Акти щодо стану дерев у парку «Рокитний» цього місяця складалися вже двічі. Першого разу під спилювання потрапили 30 дерев, другого – ще близько 60. За словами спеціалістів санітарно-екологічної служби, близько 90% дерев на цій території перебувають в аварійному стані й дійсно підлягають спилюванню, адже мають сухе гілля, трухляві стовбури.
Підтверджує ці слова й місцева жителька Людмила, яка власноруч, будучи ще школяркою, висаджувала ті дерева: «Цим вербам уже близько 50 років, ще дітьми їх садили. То скільки ж їм тут рости? Лише завдяки Олегу Дмитренку, я переконана, тут у нас нарешті буде порядок. Одне лиш – не треба йому палки в колеса ставити. Краще б наші депутати не відео в Інтернеті виставляли й не поливали брудом людей, а допомогли. Бо ж гуртом усе швидше та краще виходить».
Що ж до закидів стосовно вивозу деревини в невідомому напрямку, то це теж не зовсім так. Дійсно, Ганна Леонідівна дозволила мешканцям мікрорайону брати дрова, кому вони потрібні для опалення, хоча насправді трухлява деревина мало тепла може дати, бо згорає швидко. Тому практично всі спиляні дерева залишилися на своїх місцях – у кар’єрі та чекають на утилізацію через свою непригодність.
Далі Олег Миколайович пообіцяв надати необхідну техніку, якої, на жаль, немає на балансі міської ради, для викорчовування коріння спиляних дерев, завезеться ґрунт для вирівнювання території. Буде встановлено ще один дитячий майданчик для маленьких жителів мікрорайону. Ну і, звісно ж, така велика територія не залишиться пусткою – на місці зрубаних дерев висадять нові.
«Так, на все потрібен час. Дитину також дев’ять місяців виношують. І дерева за день не виростуть. Але ж це буде», – переконує Ганна Чумаченко.
А наостанок голова комітету самоорганізації населення закликає всіх прилучан: «Не полініться та прийдіть у кар’єр самі. І ви переконаєтеся, що ніхто дерева не знищував і тим більше нічого не крав. Усі роботи виконуються законно й виключно на благо людей».

Інформація «ГП»

Прочитано 1598 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1356 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!