№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лип. 14 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Прилуки в новому проєкті «GIZ»

У рамках співпраці з Проєктом «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що впроваджується в Україні компанією «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії, на початку липня відбувся візит підтримки нашого міста представниками Проєкту.
Так, Прилуки відвідали представник офісу Проєкту Андрій Панащук і консультант Проєкту Дмитро Сакалюк.
Зустріч відбулася з міським головою Ольгою Попенко, енергоменеджером міста, керівниками структурних підрозділів міської ради та бюджетних установ міста. Обговорили питання необхідності функціонування системи енергоменеджменту, подальші кроки та перспективи участі у Проєкті «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».
Крім того, у рамках візиту консультант Проєкту та енергоменеджер управління житлово-комунального господарства міської ради провели короткий огляд стану двох будівель бюджетної сфери на предмет визначення проблемних зон у будівлях і перших ідей, як поліпшити їх енергоефективність. Річ у тім, що основною ціллю Проєкту є не тільки допомога громадам впровадити муніципальний енергомене-джмент, а й навчити якісно використовувати енергію та впроваджувати проєкти з енергоефективності.
За результатами візиту підтримки місто отримало цінні індивідуальні консультації щодо впровадження системи енергоменеджменту в Прилуках, підготовки необхідних документів, особливостей залучення інвестицій, участі в грантових конкурсах і вирішення проблемних питань із енергоефективності тощо.

Вакцинація населення триває

Уже понад півтора року Україна, як і весь світ, знаходяться у зоні поширення коронавірусної інфекції, спричиненою збудником доволі нової та, як виявляється, небезпечної хвороби – COVID-19. Це захворювання, яке виникає внаслідок дії збудника, походженням із Китаю, та характеризується безліччю як специфічних, так і не специфічних симптомів, притаманних і звичайній застуді, і серйозним враженням імунної та,зокрема, легеневої системи людського організму.
Відтак хвороба здатна не тільки спричинити певні негаразди людині, а й назавжди залишити її інвалідом та, на жаль, призвести до смерті. Тому,за офіційними статистичними даними, з 31 березня 2020 року інфекція вразила понад 57 тисяч 330 жителів Чернігівщини, з яких, станом на 15 червня 2021 року, на жаль, померли майже півтори тисячі чоловіків і жінок.
Утім, захисним силам організму варто і, до речі, можливо, допомогти. Так, організм здатен самостійно боротися з будь-якою інфекцію. А в разі, коли йому допоможуть профілактичні щеплення – шанс на одужання сягатиме майже 100%.
За даними комунального некомерційного підприємства «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги», станом на 12 липня в Прилуках щеплено 5042 людини – мешканців м. Прилуки та Прилуцького району. З них: пройшли повний курс вакцинації – 1522 особи (вакциною AstraZeneca та CoronaVac).
Як відомо, починаючи з 4 липня в приміщенні міського Будинку культури (за адресою: вул. Юрія Коптєва, 28) діє Центр вакцинації населення. У перший день було вакциновано 69 осіб вакциною CoronaVac, за тиждень – ще 145.
Наразі розглядається можливість залучення до роботи в Центрі вакцинації населення мобільної бригади Прилуцького районного Центру ПМСД, яка вакцинуватиме охочих вакциною Comirnaty (Pfizer-BioNTech).
Відтак нині увесь світ покладає надію саме на вакцинацію. А медики наголошують: імунізація проти COVID-19 – це єдиний ефективний спосіб захистити себе та свої родини від коронавірусної хвороби. Ми будемо в безпеці тоді, коли матимемо колективний імунітет. Отже, імунізація проти COVID-19 – це наш шанс захистити кожного!

Ветерани з новим головою Президії

Нещодавно в сесійній залі міської ради відбулося позачергове засідання Ради громадської організації «Організація ветеранів міста Прилуки», на якому були присутні міський голова Ольга Попенко, секретар міської ради Сергій Чміль і члени Ради громадської організації «Організація ветеранів міста Прилуки».
У ході засідання присутні обговорили питання дострокового припинення повноважень голови громадської організації «Організація ветеранів міста Прилуки» Хотіна Георгія Степановича. За станом здоров’я він тривалий час був відсутній на робочому місці, що заважало виконувати обов’язки голови.
У зв’язку з цим постало питання вибору нового голови. Так, більшістю голосів головою громадської організації «Організація ветеранів міста Прилуки» обрано Трепач Валентину Павлівну, яка до цього була її секретарем.
Також до Президії ГО «Організація ветеранів міста Прилуки» замість Хотіна Георгія Степановича обрано Даценка Анатолія Степановича. Таким чином, склад Президії й надалі становить одинадцять чоловік.

Кисневий генератор – за власні кошти


Договори з усіма лікарнями, які надають допомогу хворим із Covid-19 були заключені включно червнем поточного року. Наразі для пролонгації цих договорів, тобто для контрактування на друге півріччя 2021 року Національна служба здоров’я України оновила свої вимоги до медичних закладів. І вони стали значно жорсткішими. У тому числі це стосується й централізованого постачання кисню. Даний проєкт у Центральній міській лікарні не дивлячись на всілякі перепони перебуває на завершальному етапі. Проте через неприйняття бюджету міста на поточний рік заклад не може закупити контейнер для генератора кисневої станції, кошти на який закладені в цьому фінансовому документі.
Для того, щоб якомога швидше вирішити це питання, головний лікар ЦМЛ Яна Погоріла звернулася до бюджетної комісії. Очільниця медичного закладу інформувала членів комісії про намір лікарні використати кошти НЗСУ на облаштування та встановлення кисневого генератора, аби лікарня могла надавати послуги прилучанам із лікування Covid-19 та не втратила договір із НСЗУ на цей пакет медичної допомоги. У свою чергу, при ухваленні бюджету, міські кошти, передбачені на виконання цих робіт, будуть компенсовані лікарні. Депутати, усвідомлюючи важливість і необхідність цих дій одноголосно підтримали рішення щодо вказаних намірів.

За матеріалами міської ради

Прочитано 627 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1363 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!