№ 38

19 вересня 2024 року

Зовнішня реклама заполонила місто

  • Середа, Сер. 11 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Зовнішня реклама оточує нас всюди. Яскраві картинки зустрічають і супроводжують всіх жителів і гостей будь-якого міста. Зовнішня реклама — це універсальний спосіб повідомити потрібну інформацію необмеженому колу людей. Мало шансів, що барвистий білборд, підсвічена вивіска або яскравий банер залишиться непоміченим на вулицях міста. Цей спосіб донести до споживача інформацію про товари або послуги розрахований на тих, хто проводить певний час у транспорті, як особистому так і суспільному, чекає на зупинках, стоїть на світлофорах, ходить пішки або просто гуляє містом.
Натомість сьогодні цілі європейські міста відмовляються від зовнішньої реклами. Таким чином вони оберігають свою історичну частину, турбуються за естетику, автентичність і самобутність. У той же час наше місто з року в рік наповнюється візуальним брудом у вигляді білбордів, лайтбоксів, банерів тощо. Така ситуація особливо загострюється напередодні виборчих кампаній, коли, як гриби, виростають рекламні конструкції, а згодом стоять обідрані, голі, непристойні посеред дороги.


Але наскільки безпечними є такі види зовнішньої реклами? Ось, хоча б величезні білборди, яких у Прилуках нараховується досить таки багато. До прикладу, в місті Золотоноша на Черкащині днями демонтували останній білборд. Тепер такі конструкції тут не встановлюватимуть, а для розміщення реклами запропонували альтернативу – значно менші, зручніші та безпечніші сітілайти. Причиною відповідного рішення стали неестетичний вигляд і небезпека під час буревіїв.
Дійсно, якщо подумати, краси в тих величезних (3х6 м) білбордах мало. А особливо, коли термін дії оренди закінчується і стоїть ця металева конструкція обдерта.
Присутній у нашому місті ще один вид зовнішньої реклами – екрани, встановлені на Центральній площі. З одного боку – дуже гарно, і температура повітря та час визначається – можна звірятися, і соціальні ролики та рекламні заставки крутять. Але деякі місцеві жителі, зокрема автомобілісти, й тут негатив відшукали. Виявляється, світло від екранів, особливо в темну пору доби, аж надто відволікає від дороги. До речі, перехрестя вулиць Київської та Вокзальної нерідко стає місцем дорожньо-транспортних пригод. Чи є тут взаємозв’язок?

Мар’яна Гибенко

Прочитано 849 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!