№ 38

19 вересня 2024 року

Міграція лавок у парковій зоні

  • Середа, Сер. 18 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Літо, сонце, свіже повітря. Як приємно прогулятися рідним містом, не важливо, це будній день чи вихідний. Найчастіше прилучани проводять час, звісно ж, у центральній частині міста – на Центральній чи Соборній площі, а також у парку, де є достатньо лавок для відпочинку. Але деякі з них, схоже, живуть своїм життям.
Дійсно, уже набридло читати й бачити на власні очі те, як паркові лавки мігрують із місця на місце. Комунальники їх розставляють по місцях, а наступного дня все повторюється.
Місцеві підприємці на чолі з Мариною Паянок нещодавно також підключилися до кон- тролю за такими випадками. Свої вечірні п’ятничні рейди вони проводять саме в історичній частині міста – поблизу пам’ятника Олегу Кошовому, адже саме там полюбила проводити свій вільний час вечорами прилуцька молодь. Саме після їхніх посиденьок лавки й знаходять відтягнутими під дерева й розставленими одна навпроти одної, а то й колом. З одного боку, молодих людей також можна зрозуміти – їм хочеться посидіти компанією, ближче один до одного, поспілкуватися, а при звичній розстановці лав це просто неможливо. Та з іншого боку – погуляли й приберіть за собою, розставте все по місцях. Тут без нагадування справа чомусь не робиться.
Паралельно виникає питання й до комунальників – хіба не можна просто закріпити лавки, щоб не було можливості їх перетягувати?
Допомогти в даній справі взявся приватний підприємець, який облаштував у цій частині парку «Дитяче містечко», аж тут і КП «Послуга» не забарилися. Ще вранці 13 серпня вони офіційно повідомили про завершення робіт по закріпленню лавок у парково-історичній зоні міста, а вже надвечір рейд підприємців виявив протилежне.


Ситуація вкотре підтверджує, що для молоді немає розваг у місті. У кафе та ресторани йдуть одиниці, решта ж просто тиняється вечірнім містом у пошуках чогось цікавого та не знаходить. Молоді люди неодноразово самі говорили, що не вистачає в Прилуках відкритого молодіжного простору, де можна було б поспілкуватися, послухати музику та пограти самим або ж подивитися цікавий фільм. Виходить, і придумувати нічого не треба – підказки сипляться з усіх боків, але влада поки не прислухається. На жаль.
Що ж до лавок, то хочеться все ж таки сподіватися на розуміння та людяне ставлення до роботи працівників, що забезпечують порядок і благоустрій у нашому місті. Закликаємо мешканців бережливо ставитися до майна громади.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 734 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1442 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!