№ 38

19 вересня 2024 року

Повне фіаско опозиції на Рокитному

  • Середа, Вер. 01 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

27 серпня 2021 року в приміщенні ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна (вул. Саксаганського,14) відбулися громадські слухання з мешканцями мікрорайону Рокитний із питання «Про продовження робіт із благоустрою та впорядкуванню парку (кар’єру) Рокитний, що розташований на розі вулиць Саксаганського та Челюскінців».
Питання давно обговорюване, яке встигло обрости чутками й обіцянками довжиною в десяток років, а нині ще й є суттю одного з кримінальних проваджень. А якщо повернутися, як то кажуть, до витоків гучної справи, то давно, років 30-40 років тому в мікрорайоні Рокитний був кар’єр, із якого видобували глину для потреб цегельного заводу. Із часом і глина закінчилася, і завод припинив свою роботу, а залишений пусткою кар’єр почав просто заростати кущами та деревами – деякі школярі висаджували, котрісь саморослі. Але все то відбувалося без жодного порядку, хаотично, тож назвати зазначену місцину парком на даний момент аж ніяк не можна. Хоча й полюбилася вона рокитнянам і не тільки – звикли містяни проводити на просторах кар’єру свій вільний час, відзначати свята в колі рідних і знайомих на природі не виїжджаючи за межі міста.
Останні років 10 за ініціативи депутата Артема Рожка, потім голови комітету самоорганізації населення Анни Чумаченко та з допомогою самих мешканців мікрорайону в кар’єрі періодично влаштовувалася толока. Усі гуртом прибирали сміття, вирубували кущі та випилювали дерева. Але ж від того кар’єр не ставав парком. Через неможливість проведення якихось кардинальних робіт і залучення спеціалізованої техніки, буквально за рік усе знову заростало й роботи треба було починати з початку. Розклад – так собі.


Тим не менш, цьогоріч Артем Рожко знову вирішив узятися за парк, і, навіть, запропонував прилучанам долучитися до створення проєкту благо- устрою – розповісти про своє бачення майбутнього парку, внести конкретні пропозиції та озвучити бажання. А потім… знову тиша на деякий час.
Згодом ми чуємо, що в кар’єрі на Рокитному йде активна вирубка дерев, нібито розчищається територія для створення парку. І відбувається все з ініціативи Анни Чумаченко, яка заручилася фінансовою та технічною підтримкою голови районної ради Олега Дмитренка. Ось тут, як то кажуть, і найшла коса на камінь – депутати опозиційних партій (Рожко, Прозур, Назім та інші) з одного боку та партія «За майбутнє» в особі Чумаченко та Дмитренка з іншого перейшли один одному дорогу. У результаті навіть кримінальне провадження відкрили через незаконну, на переконання опозиціонерів, вирубку дерев на території «парку». Чим тут справа закінчиться допоки не ясно.
З історією зрозуміло, але повернемося до подій п’ятниці 27 серпня. Організатори громадських слухань хоч і намагалися все контролювати й працювати за регламентом, але ситуація в якийсь момент просто вийшла з-під контролю – хоча в Прилуках скандалами й бійками вже нікого не здивуєш. І все-таки, трохи заспокоївшись присутні заслухали позицію всіх дотичних до «парку» осіб – Анну Чумаченко, яка дійсно сама вирішила звернутися за допомогою до знаного мецената, адже в першу чергу думала про жителів свого мікрорайону; Олега Дмитренка, який не один проєкт профінансував у Прилуках і тут вклад робить не з бюджетних, а зі своїх власних коштів; Артема Рожка, який щороку намагався надавати мікрорайону посильну допомогу. Висловлювали свою точку зору й мешканці Рокитного, депутати нинішньої й попередньої каденції. Право голосу мав кожен. Та все ж у результаті двогодинного активного обговорення переконливу підтримку одержав пан Дмитренко. За те, щоб роботи з благоустрою та впорядкуванню парку (кар’єру) Рокитний, що розташований на розі вулиць Саксаганського та Челюскінців за участі Олега Дмитренка, продовжилися проголосували 127 осіб, зареєстрованих на початку слухань. Проти проголосувало 4 особи, 2-є утрималися, ще близько 40 чоловік не голосували взагалі.
Таким чином, позицію нашої опозиції не підтримали взагалі. Чи можна вважати це їхньою поразкою – складно сказати, а от як поштовх до того, щоб вчитися діяти разом – скоріш за все. Мешканці Рокитного переконані, якби за парк у їхньому мікрорайоні взялися ВСІ гуртом, то толку було б більше.

Інформація «ГП»

Прочитано 772 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1487 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!