№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Жовт. 06 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Чергові зміни в бюджеті міста

У ході чергового засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради Олена Ворона, начальник фінансового управління, проінформувала присутніх із питання про схвалення проєкту рішення міської ради «Про бюджет Прилуцької міської територіальної громади на 2021 рік», зазначивши, що відповідно до бюджетного кодексу, капітальні видатки проводитися не можуть, якщо сесії міської ради не проводяться, але потреба у поточних видатках не зникає, тому рішення про схвалення бюджету може ухвалювати виконавчий комітет Прилуцької міської ради.
З цих причин із капітальних видатків було вирішено зняти наступні 3 об’єкти: встановлення системи пожежної безпеки в ДНЗ №9 і ЗОШ №13 (500 тис. грн) та скоротити кошти для статутного фонду КП «Міськсвітло» (600 тис. грн). Перенаправляться дані кошти за тими напрямками, які можна передбачити.
Таким чином, передбачається додати 350 тис. грн на заробітну плату медичним сестрам, які працюють в садочках і школах. Річ у тім, що вони фінансуються виключно за міською програмою, адже їх немає в пакеті НЗСУ. Постанова Кабінету Міністрів України №67 визначає, що медичні сестри повинні отримувати доплату в розмірі 20% посадового окладу. Саме тому міська рада зобов’язана виконувати законодавчий акт держави. Як зазначила Олена Ворона, цієї суми буде цілком достатньо до кінця фінансового року.


Ще одне, не менш важливе, питання стосується громадської вбиральні. У зв’язку з подорожчанням енергоносіїв, підвищенням мінімальної заробітної плати керівник КП «Послуга», на балансі якого і знаходиться даний об’єкт, звернувся до міської ради з проханням додати до статутного капіталу 52 тис. 68 грн. У свою чергу бюджетна комісія вирішила обмежитися сумою в 50 тис. грн. Маємо надію, що цих коштів буде достатньо для того, щоб громадська вбиральня й далі функціонувала без зміни тарифу для населення та без вихідних.
Крім того, виконавчий комітет підтримав рішення перерозподілити 195 тис. грн на придбання ламп для освітлення міста. Тепер їх закуповуватиме не КП «Міськсвітло», а виконавчий комітет через програму «Благоустрій». А видача та заміна ламп відбуватиметься виключно за заявою та особистою присутністю голів комітетів самоорганізації населення мікрорайонів нашого міста.
Ще 300 тис. грн вирішили перенаправити на проведення благоустрою території міста – посів нового газону в Сквері Вічної Слави, біля АТБ, оновлення квітника біля гімназії №1.

Вшанування пам’яті Героїв-афганців

30 вересня відбулося засідання Президії та Правління Чернігівського обласного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко взяла участь у засіданні, яке проходило під головуванням очільника Чернігівського обласного відділення УСВА Олександра Соколова. На засіданні були присутні голови районних і міських організацій спілки, які здійснюють свою діяльність у Чернігівській області.
У ході засідання заслухали звіт про роботу обласного відділення УСВА й обговорили питання соціально-правового захисту, медичного забезпечення учасників бойових дій і членів сімей загиблих ветеранів Афганської війни.
Також обговорювали питання діяльності організації та її місцевих осередків в умовах змін адміністративно-територіального устрою.
Учасники зустрічі вшанували пам’ять Героїв-афганців і поклали квіти до пам’ятного знака на честь загиблих побратимів в Афганістані.

День усиновлення в Прилуках

30 вересня у День християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії в Україні відзначають День усиновлення. Цей день є символом милосердя та добра до людей.
Це свято батьків і дітей, працівників служб у справах дітей і всіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває».
У цей день кожен небайдужий українець від імені всього суспільства, має щиро дякувати батькам-усиновителям, співробітникам дитячих будинків і всім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього в новій сім’ї. День усиновлення – це не тільки свято подяки, але й нагадування про тих, хто досі не знав батьківської опіки.
Саме тому напередодні Дня усиновлення, 29 вересня, заступник міського голови Тетяна Шкуренко разом із начальником служби у справах дітей міської ради Людмилою Кулій відвідали та привітали родини опікунів, піклувальників, патронатних, прийомних батьків, батьків-вихователів, які мають досвід у вихованні дітей.
Зокрема, відзнаки отримали: батьки-вихователі Анжеліка та Володимир Ситченки, під опікою яких знаходиться 10 дітей; Наталія та Микола Тищенки, які мають під опікою 7-ро дітей, Тамара та Павло Ткаченки, що опікуються 5-ма дітьми, та родина Світлани та Вячеслава Міщенків, у яких 9 дітей.
Грамотами відзначили й опікунів: Наталію Базур (2 дітей); Надію Артеменко (1 дитина), Наталію Гриценко (1 дитина); Ніну Коваленко (2 дітей) та Ірину Алексейчук (1 дитина).
Грамоту вручили також одному патронатному вихователю Наталії Лісніченко.
Маленькі ж вихованці всіх «особливих» родин отримали смаколики: солодкі набори та торти.

За матеріалами міської ради

Прочитано 646 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1380 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!