№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Жовт. 13 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Вуличне освітлення оновлюється

Близько двох тижнів тому міський голова Ольга Попенко дала розпорядження всім головам комітетів самоорганізації населення обстежити вулиці своїх мікрорайонів і визначити, де саме необхідно замінити вуличне освітлення. Цього вже кілька місяців поспіль потребували всі мікрорайони міста. Голови КСН плідно попрацювали в цьому напрямку, спілкуючись із мешканцями, самостійно об’їжджаючи вулиці та провулки.
Варто зазначити, що на заміну перегорівших і натрієвих ламп із міського бюджету було виділено майже 200 тис. грн. Не дивлячись на те, що сесії міської ради уже близько 9 місяців не збираються, це стало можливим завдяки рішенню виконавчого комітету. На ці кошти придбано 1300 ламп, це близько 95% від усієї потреби. У міській раді говорять, що завдяки економії коштів пізніше вдасться докупити решту.
Так, уже з початку цього тижня роботи по заміні ламп розпочалися. Першим мікрорайоном, у який заїхали працівники КП «Міськсвітло», став мікрорайон Рокитний, адже він охоплює найбільше вулиць саме із ґрунтовим покриттям, де розміщуються приватні домоволодіння, а біля них і електроопори зі світлоточками.
Наступним буде мікрорайон 273-го кварталу і так далі. Міський голова запевняє, що без уваги не залишиться жоден мікрорайон нашого міста і жодна вулиця в ньому.

Зелені газони та яскраві квітники

У нашому місті є вже чимало зон відпочинку і періодично створюються нові. Але крім зручних доріжок, лав і гарного освітлення завжди хочеться, щоб око милувалося ще й квітучими клумбами, соковитою зеленою травичкою, якої в Прилуках уже практично немає – скрізь одні бур’яни. Саме тому міська влада взяла курс на озеленення нашого рідного міста.
Як уже говорилося раніше, з міського бюджету було виділено на це 300 тис. грн. Був проведений тендер і переможцем визначили наше місцеве підприємство – «ПРИЛУЦЬКУ ДОСЛІДНУ СТАНЦІЮ».
Розпочалася робота з посіву трави в парку Слави та поблизу медичного коледжу. Чому саме зараз? Та тому, що сіють траву саме на зиму, щоб уже навесні вона проросла та надала зеленій зоні гарного, доглянутого вигляду. Після посіву спеціалісти накрили відведені ділянки білим агроволокном, що всі ми з вами можемо спостерігати, прогулюючись повз парк.
Пізніше справа дійде й до оновлення та створення нових квітників і клумб поблизу гімназії №1 та супермаркету АТБ. Усьому свій час. Але в будь-якому випадку міська влада переконана, що це додасть естетичної привабливості всьому місту.

За матеріалами міської ради

Прочитано 571 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1415 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!