№ 38

19 вересня 2024 року

Уже беруть не 7, а 9 грн за проїзд

  • Середа, Жовт. 27 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Ще не вщухли всі розмови про підвищення тарифу на проїзд у міському громадському транспорті до 7 грн (5 грн пільговий), як перевізники забажали більше. Без погодження виконавчим комітетом, без розгляду даного питання депутатським корпусом із 26 жовтня вони самовільно встановили на маршрутах загальноміський тариф 9 грн та пільговий 7 грн.
Обуренню містян немає меж, хоча перевізники й говорять про такий тариф як про обґрунтований. Профільний заступник міського голови Олександр Сивенко говорить, що на голів комітетів самоорганізації населення покладається місія провести в перші ж дні такого підвищення інвентаризацію вартості проїзду на міських автобусних маршрутах, які обслуговують їхні мікрорайони та повідомити міського голову про результати своєї перевірки.
У разі ж якщо факт підвищення тарифів дійсно підтвердиться, то наступним кроком буде складання 3-х підтверджувальних актів, а вже далі – може бути підготовлений проєкт рішення щодо розірвання договору чи договорів із тими перевізниками, які самовільно впровадили нову вартість тарифу. Після відповідного оприлюднення згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» даний проєкт рішення буде внесено на розгляд виконкому, адже саме виконавчий комітет Прилуцької міської ради згідно законодавства є організатором перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах.


Схожа ситуація вже була наприкінці вересня, але було вирішено не розривати договори з перевізниками, котрі першими змінили свій тариф. Як міська рада вийде із ситуації цього разу поки невідомо. Тут бачимо дійсно гостру дилему – розірвати договір і залишити містян ще без кількох важливих маршрутів або ж піти назустріч перевізникам, враховуючи справді значне подорожчання паливно-мастильних складових. Хоча в такому разі цілком імовірно, що за місяць-два вони спробують підняти тариф знову.
До речі, вже 7 грудня відбудеться конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки. Тож певні зміни в даному питанні точно будуть.

Віолетта Ярмоленко

Прочитано 879 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!