№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лист. 03 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

А ви вже зробили щеплення від COVID-19?

Вакцинація від COVID-19 дозволить захистити себе та свої родини. Ці слова останнім часом стали просто таки девізом медичної системи. Адже одним із найперших завдань при боротьбі з будь-якою хворобою, у тому числі й коронавірусною інфекцією, є досягти колективного імунітету.
Із кожним тижнем Прилуки стають хоч і не на багато, але ближчими до цієї мети.
Так, станом на 1 листопада вже 20798 прилучан і жителів району отримали щеплення від COVID-19.
З них пройшли повний курс вакцинації – 9134 особи.
За останній тиждень медики вакцинували 1891 особу, з них двома дозами – 335.
Укотре наголошуємо, що всі охочі можуть вакцинуватися. Треба розуміти, що тільки щеплення проти коронавірусної інфекції знизить негативні наслідки COVID-19 для кожного з нас.
На сьогодні медичні працівники Прилук проводять щеплення вакциною Pfizer, AstraZeneca й CoronaVac-для щеплення другою дозою.
Нагадуємо, що українці, які отримали дві дози вакцини від COVID-19 та повністю імунізовані, можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Цей документ відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Його видає сімейний лікар.
При встановленні в нашому місті обмежень червоної карантинної зони з 30 жовтня питання отримання сертифіката про вакцинацію набирає неабиякої актуальності. Його наявність необхідна не лише при пересуванні міжміським і міжрегіональним громадським транспортом, а й при відвідуванні певних магазинів і маркетів непродовольчого характеру.
Отож, вакцинальна кампанія в місті Прилуки проводиться в центрі вакцинації населення (приміщення міського Будинку культури за адресою: вул. Юрія Коптєва, 28), який працює щодня з 08.00 до 11.00, у тому числі й у вихідні дні, та у 7 амбулаторіях сімейної медицини. Пункти вакцинації працюють щодня!
Будьте певні – усі вакцини безпечні й ефективно формують імунітет.

На черзі вакцинація дітей

Останнім часом спостерігається все більше випадків захворювання дітей на COVID-19. І, як говорять лікарі, штам вірусу «Дельта», який поширений сьогодні, є значно небезпечнішим саме для дітей. Вони частіше мають тяжкий перебіг і потрапляють у лікарні. Окрім того, діти інфікують дорослих – своїх родичів, учителів, для яких ковід може бути смертельним. Мабуть, це й стало однією з причин того, що МОЗ дозволило проводити вакцинацію дітям віком 12-17 років, у першу чергу, заради їхнього ж здоров’я. Таке рішення було ухвалене ще 13 жовтня.
Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцин, дітей віком від 12 років рекомендовано щепити вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Для них цю вакцину використовують за тією ж схемою, що й для дорослих, – дві дози по 0,3 мл з інтервалом у 21-28 діб.
Для того, щоб щепити від коронавірусної хвороби дитину віком 12+, ця дитина, її батьки або опікуни мають надати лікарю, який проводить вакцинацію, документи, що підтверджують наявність у неї всіх щеплень згідно з Національним календарем щеплень (форма 063/о).
Якщо дитина не отримала всіх необхідних щеплень і не має протипоказань до них, то вона повинна зробити ці щеплення і після цього матиме можливість вакцинуватися проти COVID-19.
Також зазначаємо, що вакцинація дітей до 16 років відбувається за обов’язкової згоди батьків чи опікунів.
Але, якщо доросла людина після проведеного щеплення двома дозами вакцини отримує відповідний підтверджувальний сертифікат, то з дітьми поки що все інакше.
Річ у тім, що чинні ковід-сертифікати потребують верифікації й Дія підпису, які не можуть отримати особи до 18 років. Але в Міністерстві цифрової трансформації вже працюють над тим, щоб діти згодом могли мати електронні ковід-сертифікати.

Повертаємося до збільшених карантинних норм

З 30 жовтня Чернігівська область, а значить і місто Прилуки, знову опинилися в «червоній» карантинній зоні. А це означає, що ми повертаємося до збільшених нормативів на житлово-комунальні послуги, які діяли на початку локдауну в 2020 році.
Таким чином, люди автоматично, без додаткових звернень, отримають підтримку від держави у вигляді збільшення соціальних нормативів на 50% під час надання житлових субсидій. Слід зазначити, що збільшені норми діятимуть на такі послуги як: електроенергія, централізована подача гарячої та холодної води, водовідведення, а також подання природного газу, але тільки для приготування їжі та підігріву води. А от норми споживання газу для опалювання житла підвищуватися на 50% не будуть.

За матеріалами міської ради

Прочитано 443 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!