№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лист. 17 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Вакцинальна кампанія

Останнім часом у Прилуках щодня вакцинується понад 300 містян. Як бачимо, вакцинальна кампанія продовжується й набирає обертів. Спонукали до цього і всі карантинні дії та обмеження, запроваджені наразі по всій країні, а також і готовність самих людей убезпечити себе від страшної хвороби.
Так, станом на 15 листопада вже 24443 прилучанина та жителя району отримали щеплення від COVID-19.
З них пройшли повний курс вакцинації – 10337 осіб.
За останній тиждень медики вакцинували 1730 осіб, з них двома дозами – 764.
Укотре нагадуємо, що вакцинуватися можуть всі охочі. Треба розуміти, що тільки щеплення проти коронавірусної інфекції знизить негативні наслідки COVID-19 для кожного з нас.
8 пунктів щеплень у Прилуках (7 амбулаторій загальної практики та Центр вакцинації в міському Будинку культури) працюють в посиленому режимі.
На сьогодні медичні працівники Прилук проводять щеплення вакциною Moderna й CoronaVac, Pfizer – для щеплення другою дозою. Крім того, найближчим часом Чернігівська область очікує на розподіл вакцини AstraZeneca.

За довідкамив ЦНАП

Працівники управління адміністративних послуг Центру надання адміністративних послуг міста Прилуки Прилуцької міської ради постійно стикаються з проханням громадян видати їм ту чи іншу довідку. У зв’язку з цим постало нагальне питання щодо затвердження Положення про порядок видачі управлінням таких довідок.
З даного питання членів виконавчого комітету ознайомила директор ЦНАП Світлана Дурдас. Як зазначила посадовець, у Центрі надання адмінпослуг і далі видаватимуть всі ті довідки, що й раніше, але тепер їхній перелік буде затверджено на законодавчому рівні:
– довідка про реєстрацію місця проживання громадян на день смерті;
– довідка про реєстрацію місця проживання особи;
– довідка про зареєстрованих осіб у житловому приміщенні (раніше називалася – довідка про склад сім’ї).
Усі довідки матимуть стандартну затверджену форму. Крім того, вестиметься журнал (також затверджений) про видачу цих довідок.

Черговий перерозподіл коштів

Відповідно до бюджетного законодавства проєкт рішення про бюджет міста виноситься на схвалення виконавчого комітету міської ради. При цьому застосовується п. 38 прикінцевих положень Бюджетного кодексу, де говориться, що можна здійснювати видатки відповідно до проєкту бюджету, передбаченого на поточний рік, схваленого виконавчим комітетом.
Востаннє таке схвалення бюджету відбувалося 28 вересня. Але життя не стоїть на місці і відповідно в проєкт бюджету час від часу вносяться певні корективи та зміни. А саме: з обласного бюджету було виділено депутатські кошти на матеріальну допомогу прилучанам, а також надана субвенція з державного бюджету на виплату компенсації на отримання житла учасникам АТО. Це 938 тис. 340 грн для однієї жительки нашого міста – дружини загиблого учасника АТО.
Таким чином, доходи на видатки в порівнянні з рішенням, затвердженим у вересні, збільшилися на 1 млн 226 тис. 792 грн.
Оскільки видатки по тимчасовому розпису, за яким місто сьогодні живе, повинні відповідати проєкту бюджету, то в нього і вносяться відповідні зміни.
Крім того, виникла така ситуація, що в медицині (стоматологічна поліклініка та Центральна міська лікарня) до кінця року не вистачає призначень на заробітну плату, а в бюджеті на цей рахунок є додаток 6, в якому передбачені капітальні видатки. Відповідно ж до законодавства, коли місто працює за тимчасовим розписом, то видатки з бюджету розвитку, тобто капітальні видатки, здійснювати не можливо. Це заборонено законодавством. Так от у згаданому додатку 6 були передбачені кошти на капітальні видатки по Центральній міській лікарні. Усього планувалося виділити 1 млн 420 тис. грн.
Так, у ході бюджетної комісії було вирішено виконати перерозподіл закладених коштів – зменшити капітальні видатки, зняти їх зі спецфонду бюджету розвитку та направити в загальний фонд для покриття дефіциту заробітної плати по Центральній міській лікарні та стоматологічній поліклініці.
У результаті було вирішено додатково додати 3 млн 200 тис. грн на заробітну плату для ЦМЛ та перенаправити 120 тис. грн на заробітну плату для стоматполіклініки (при цьому загальні видатки по цьому медичному закладу не змінюються). А вже додатково додається 150 тис. грн на матеріальну допомогу при виконанні стоматпослуг мешканцям міста.
Загалом і доходи, і видатки збільшилися на 1 млн 226 тис. 792 грн за рахунок субвенції та перерозподілу між загальним і спеціальним фондами.

За матеріалами міської ради

Прочитано 628 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1408 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!