№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Груд. 22 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Відкриття головної красуні Прилук!

Традиційно 19 грудня в День Святого Миколая на Центральній площі нашого міста відбулося відкриття новорічної ялинки.
Біля ялинки зібралося багато містян, малеча водила з Миколаєм хороводи та казковими тваринами, розважалася на дитячому майданчику й очікувала новорічного дива.
Діти від щирого серця зверталися до ошатної красуні міста, щоб вона засяяла новорічними яскравими вогнями і диво сталося.
Цьогоріч ялинка Прилук має казковий образ: висота її 14 м із 3D ілюмінаціями та декором.
Неперевершені новорічні ілюмінації «Зоряне небо», світлодіодні фонтани та прикрашені дерева також додали гарного настрою прилучанам.
Гостей свята після відкриття ялинки очікував сюрприз – розіграш святкової лотереї та концертна програма від творчих колективів міста.

Дочекалися: «Мій квартал» активно працює

Більше року абоненти комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» стикалися з труднощами при передачі показників за спожиту воду, не мали можливості переглянути актуальну інформацію за своїми особовими рахунками. І все через те, що перестав працювати спеціальний онлайн-сервіс «Особистий кабінет» на сайті «Мій квартал». Але нарешті все знову працює. Сервіс запустили 1 листопада 2021 року.
Відтепер кожен абонент комунального підприємства, на чиє ім’я відкрито особовий рахунок має можливість зареєструватися на сайті «Мій квартал» і користуватися особистим кабінетом, що дає достатньо переваг – зокрема можна звірити свої оплати, оплатити послуги чи переглянути актуальну інформацію за своїм особовим рахунком.


Однією з ключових переваг сервісу є оперативна та безконтактна передача інформації від кожного споживача. Та й реєстрація не займе у вас багато часу. Номер особового рахунку та код ІРС, які є обов’язковими для реєстрації, вказано на квитанції абонента. Крім того, споживачу необхідно мати електронну пошту або ж бути зареєстрованим у соцмережах.
Варто зазначити, що за 1,5 місяці роботи онлайн-сервісу послугу «Особистий кабінет» підключили вже понад 80% абонентів КП «Прилукитепловодопостачання».
Решті ж слід знайти в пошуковику сайт «Мій квартал» і слідувати наступним вказівкам:
1. На сайті https://my.quartal.com.ua потрібно вибрати ваше місто.
2. Для створення нового акаунту натиснути кнопку «Реєстрація».
3. У формі потрібно ввести логін і електронну пошту та натиснути кнопку «Зареєструватися».
4. При успішній реєстрації з’явиться відповідне повідомлення.
5. На електронну пошту, зазначену при реєстрації, прийде лист із паролем. Використайте отриманий пароль для авторизації на сайті.
6. У розділі «Керування рахунками» натисніть кнопку «Додати»
7. У полі ІРС введіть код ІРС, який розміщений у вашій квитанції (для прив’язки ОР рахунку). Ваш унікальний код ІРС містить цифри та великі латинські літери. Після введення коду натисніть кнопку «Додати»
8. Тепер можна переглядати інформацію по особовому рахунку. З’явилися пункти меню «Баланс», «Мої платежі», «Нарахування», «Передати показники», «Архів показників».
9. Для заміни паролю в розділі «Налаштування» натисніть кнопку «Зміна паролю», введіть поточний пароль (отриманий на електронну пошту), новий пароль і натисніть кнопку «Зберегти».

Обновка в парку біля Шевченка

Нещодавно в самому центрі міста біля пам’ятника Тарасу Шевченку встановили шість нових паркових лав. Ними замінили старі лави, які давно втратили початковий естетичний вигляд.
Кошти на нові лави для прилуцької громади зі свого депутатського фонду виділили депутати Чернігівської обласної ради Віта Солорєва та Рустам Рустамов (35 тис. грн).
За кошти депутата Віти Солорєвої лави також встановили в новостворених міні-скверах по мікрорайонах Прилук.
Але демонтовані лави аж ніяк не підуть на сміття. Уже знайшли спосіб їх примінити. Так, лави, які стояли в парку до цього часу планують встановити в інших місцях Прилук.
Міська рада продовжує тримати курс на покращення міського благоустрою: облаштовувати нові зони відпочинку та розвивати паркову інфраструктуру.

Визначено перевізників на маршрути №14 і №26

Відбувся довгоочікуваний конкурс на визначення перевізників на кілька автобусних маршрутів громадського автотранспорту в Прилуках.
Так, за словами заступника міського голови Олександра Сивенка, на конкурс Прилуцька міська рада виставила 11 автобусних маршрутів загального користування. Серед них міські маршрути, які були створені недавно та маршрути, які вже не один рік не можуть знайти свого перевізника. Від перевізників було подано 3 пакети документів на 2 маршрути – №14 і №26, які були розглянуті на закритому засіданні конкурсної комісії.
Так, на автобусний маршрут №14 «Дослідна – Івушка» документи подали два перевізники. Варто відмітити, що такої ситуації, коли документи надходять від декількох претендентів давно не було. Однак, після розгляду пакетів, документи одного з учасників були зняті з розгляду у зв’язку з тим, що він був не повний. Не вистачало документів щодо транспортного засобу, який подавався на цей маршрут.
Обслуговувати маршрут №26 «273 квартал – вулиця Житня – Дослідна» виявив бажання один перевізник. У такому випадку все значно простіше – конкурсний комітет шляхом голосування або погоджує, або відхиляє подану пропозицію.
Загалом по маршруту №26 думка членів конкурсного комітету була неодностайною: один із його членів утримався через те, що здійснюватися перевезення пасажирів на маршрутах будуть за так званим тимчасовим тарифом (9 грн), який перевізники ввели самостійно ще з 26 жовтня. Нагадаємо, що даний тариф не підтверджений рішенням виконавчого комітету, а відповідно є незаконним на сьогодні.
Зрештою кандидатури обох перевізників конкурсний комітет підтримав.
Наступним етапом після складання протоколу засідання та підписання його всіма членами конкурсного комітету, стало подання кандидатур перевізників на розгляд і затвердження виконавчого комітету 21 грудня. Адже саме виконавчий комітет, згідно законодавства, є офіційним організатором перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах міста Прилуки. Так, перевізником на маршруті №14 став Володимир Луцай, а на маршруті №26 – Віктор Майдан.

Вдало завершився осінній призов

Осінній призов, який тривав цьогоріч із жовтня по грудень, завершився досить успішно. Так, у Прилуках і районі вдалося зібрати регламентовану Указом президента кількість юнаків призовного віку. А це близько 100 чоловік, які досягли призовного віку, не мають проблем зі здоров’ям, не навчаються та не мають інших причин про відстрочку для проходження строкової служби у Збройних Силах України.
Юнаки вже пройшли медичну комісію, психологічний відбір. Спеціалістами було визначено, до яких саме військових частин чи формувань можна застосовувати ту чи іншу особу. По завершенню таких підготовчих заходів і були винесені відповідні рішення по кожному призовнику районною комісією.
Як зазначають у військкоматі, це вже друга в цьому році вдала призовна кампанія, позаяк відзначається більш свідоме ставлення молоді до своїх громадянських обов’язків. Хоча острах деяких молодих людей та їхніх батьків стосовно призову та участі в АТО/ООС так нікуди й не зник.
У свою чергу нагадаємо, що проходження строкової служби в лавах Збройних Сил України не передбачає участь в АТО/ООС. Дане рішення юнаки приймають виключно самостійно, на основі підписання відповідного контракту не раніше, ніж через 4-5 місяців перебування у військовій частині.

Долікуватися можна вдома

Прилуцький центр первинної медико-санітарної допомоги має в озброєнні 29 переносних кисневих концентраторів, якими можуть скористатися хворі на коронавірус. Попередньо лікарі «первинки» пройшли триденні навчання, де навчилися працювати з обладнанням і передавати ці знання іншим.
Важливо, що наразі отримувати кисневі концентратори додому можуть виключно пацієнти, які були до цього шпиталізовані та потребують долікування вдома. Робити виключення, навіть для хворих, які перебувають на початку лікування COVID-19 лікарям заборонено.
Процес отримання кисневого концентратора додому такий: лікарі закладу вторинного рівня планують виписку пацієнтів, які вже на стадії одужання, але ще повинні отримати кисневу підтримку на концентраторах, далі звертаються до закладів охорони первинного рівня, це центр первинної медичної допомоги, і говорять про такого пацієнта, коли вони його виписують, яка тримається сатурація, на якому кисневому потоці перебуває пацієнт. Тобто користуватися такою послугою можна лише по чітко визначеному алгоритму МОЗ.
Далі родичі або рідні пацієнта звертаються до ПЦПМСД з паспортом, й обов’язково оформлюється договір зберігання та користування цим концентратором. І видається він по акту здачі та прийняття.

За матеріалами міської ради

Прочитано 625 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1018 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!