№ 38

19 вересня 2024 року

Інформація про захисні споруди Прилук

  • Середа, Лют. 23 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

На тлі розмов про можливу повномасштабну атаку Російських сил міста України активно готують сховища та місця укриття для цивільного населення. Прилуки в даному питанні не вийняток. Жителі міста в разі чого теж мають можливість порятунку. Де ховатися у разі бойових дій і, найголовніше, чи встигнуть люди забігти в укриття?
У відповідності до ст. 32 Кодексу цивільного захисту України «Укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту» до захисних споруд належать:
– сховище – герметична споруда для захисту людей, в якій протягом певного часу створюються умови, що виключають вплив на них небезпечних факторів, які виникають внаслідок надзвичайної ситуації, воєнних (бойових) дій і терористичних актів;
– протирадіаційне укриття – негерметична споруда для захисту людей, в якій створюються умови, що виключають вплив на них іонізуючого опромінення в разі радіоактивного забруднення місцевості;
– швидкоспоруджувана захисна споруда цивільного захисту – захисна споруда, що зводиться зі спеціальних конструкцій за короткий час для захисту людей від дії засобів ураження в особливий період.


Крім того, для захисту людей від деяких факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час, та дії засобів ураження в особливий період також використовуються споруди подвійного призначення та найпростіші укриття.
Споруда подвійного призначення – це наземна або підземна споруда, що може бути використана за основним функціональним призначенням і для захисту населення.
Найпростіше укриття – це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.
Утримання захисних споруд цивільного захисту в готовності до використання за призначенням здійснюється суб’єктами господарювання, на балансі яких вони перебувають (у тому числі споруд, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації), за рахунок власних коштів.
Стан утримання захисних споруд перевіряється при комплексних перевірках, при спеціальних і планових оглядах. Комплексні перевірки захисних споруд організовуються та проводяться один раз на рік. До складу комісій із комплексних перевірок захисних споруд включаються представники управлінь із питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міст. Захисні споруди при перевірці стану їх утримання й експлуатації оцінюються як «готові», «не готові» або «обмежено готові» до прийняття осіб, що укриваються.
Таким чином, хочемо ще раз звернути увагу прилучан на той факт, що на балансі суб’єктів господарської діяльності міста різних форм власності перебуває на обліку 47 захисних споруд цивільного захисту.
З них:
– Сховищ – 20 (державної власності – 3, з них: готове – 1, не готові – 2; комунальної власності – 8, з них: не готові – 5, обмежено готові – 3; приватної власності – 9, з них – готові – 1, обмежено готові – 6, не готові – 2).
– Протирадіаційних укриттів (ПРУ) – 27, (державної власності – 2, не готові – 2; комунальної власності – 17, з них: готові – 8, обмежено готові – 8, не готові – 1; приватної власності – 8, з них: готові – 3, обмежено готові – 4, не готові – 1).

 

Звісно, навіть усі ці 47 захисних споруд не можуть вмістити повністю населення нашого міста, а тому за рекомендаціями представників МНС мешканці Прилук – співвласники багатоквартирних будинків – повинні за власний кошт наводити порядок у підвальних приміщеннях своїх будинків для можливого використання їх у якості найпростіших укриттів.
Наразі визначено близько 130 будинків житлового фонду по КП «Прилукижитлобуд», які можуть використовуватися, як прості захисні споруди. Працівники підприємства вже розпочали відповідні роботи.

Прочитано 4701 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1447 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!