№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Черв. 08 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Незмінна робота соціальних служб

Турбота про сім’ю та родину, попередження складних життєвих обставинах та допомога й підтримка сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах є першочерговим напрямком роботи фахівців із соціальної роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Фахівці з соціальної роботи постійно відвідують сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах. Здійснюють роботу з членами родин і батьками, які мають низький виховний потенціал та безвідповідально ставляться до своїх батьківських обов’язків.
На сьогодні послугу соціального супроводу Центру отримує 27 сімей, у яких виховується 40 дітей. Проводиться профілактична робота щодо належного виконання батьками своїх обов’язків, потреби дотримання сприятливих умов для розвитку та виховання дітей, інформування про соціальні послуги в громаді. Спеціалісти Центру залучають соціальних партнерів для вирішення тих чи інших проблем, що спричинили складні життєві обставини, знаходять сильні сторони серед рідних і близьких сім’ї.
За період травня 2022 року фахівцями з соціальної роботи здійснено 7 виїздів у родини, які опинилися у складних життєвих обставинах із залученням працівників ювенальної превенції.
Шановні прилучани!
Якщо з вами по сусідству проживає родина, яка опинилася у складних життєвих обставинах – телефонуйте до Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за телефоном 050-333-52-39 або звертайтеся за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 78. Фахівці з соціальної роботи допоможуть подолати складні життєві обставини.

Навчання для посадовців

Навчатися можуть не лише діти, але й дорослі, навіть ті, які займають важливі посади в органах місцевого самоврядування.
Так, посадовці Прилуцької міської ради взяли участь у навчанні «Заходи правового режиму воєнного стану в територіальних громадах у період дії воєнного стану: організаційно-правові, фінансові, бюджетні, кадрові та інші аспекти».
У ході навчання Олександр Врублевський, експерт із питань діяльності старост і співробітництва територіальних громад, та Микола Силенко, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України, детально проінформували про нормативний зміст заходів правового режиму воєнного стану та рішень, які можуть прийматися міськими головами для здійснення означених заходів.
Крім того, обговорили й питання практичного змісту заходів та їх співвідношення з реальними потребами, які вимагають нагального вирішення в територіальних громадах.

Облаштування зон відпочинку

Ще 6 років тому влада Прилук взяла впевнений курс на розбудову в нашому чудовому місті зон відпочинку і не звертає з обраного шляху, не зважаючи на жодні перепони.
Настало літо, а значить, сама природа спонукає до того, аби ми якомога більше часу проводили надворі: дихали свіжим повітрям, насолоджувалися зеленню трав, цвітом дерев і співом пташок, відволікаючись хоч ненадовго від страхітливих реалій сьогодення. А де це краще робити, як не в затишних скверах, спеціально облаштованих у різних мікрорайонах Прилук саме для комфорту містян.
На сьогодні вже облаштовано 8 таких зон відпочинку: в мікрорайонах Рокитний, Газове, Центральний, на Сорочинцях, у військовому містечку №12, по вулиці Пушкіна та по Вокзальній.
Варто зауважити, що задля комфорту прилучан кожна з названих зон відпочинку являють собою невеличкі скверики з тротуарними доріжками, вимощеними плиткою, ліхтарями освітлення (у Сквері Вічного Вогню наявна, навіть, LED-підсвітка) та, звісно ж, зручними лавами для сидіння.
Як ми пам’ятаємо, останніми двома зонами відпочинку, де проводилися відповідні роботи з облагородження, були сквер «Затишний» у дворі багатоповерхівок по вулиці Вокзальній та сквер «Афганців» по вулиці Пушкіна поблизу Прилуцької дитячої лікарні. І ось днями у цих скверах було встановлено 13 зручних лав.
Управлінська команда Прилук не збирається на цьому зупинятися і в планах має продовження робіт із облаштування комфортних зон відпочинку в усіх без виключення мікрорайонах нашого міста.

На захисті прав дитини

Днями відбулося засідання постійної комісії з питань захисту прав дитини.
Члени комісії розглянули низку питань, зокрема, про доцільність повернення малолітніх синів матері, у якої вони були відібрані за рішенням суду, влаштування дитини до патронатної сім’ї, виконання батьками обов’язків відносно дітей, визначення місця проживання дитини, вчинення правочинів щодо житла (майна), право на користування яким мають діти.
Крім того, було вирішено переглянути індивідуальні плани соціального захисту 30 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та затверджено відповідні плани соціального захисту відносно 4 дітей, позбавлених батьківського піклування. Усі рішення, ухвалені комісією, потребують обов’язкового виконання.


На черзі грейдерування вулиць

Сьогодні більшість доріг місцевого значення в Прилуках заасфальтовані, але є вулиці, де дороги залишаються ґрунтовими з часу їх утворення. Таких вулиць і провулків у нашому місті нараховується понад 300.
Немає сумніву в тому, що мешканці ґрунтових вулиць хотіли б, аби їм побудували нарешті нову асфальтовану дорогу. Але це, як зазначають у міській раді, практично неможливо виконати в одночассі. У бюджеті немає таких коштів.
Саме тому, з метою належного утримання ґрунтових вулиць за рахунок бюджету громади постійно проводять підсипку та грейдерування таких доріг. Загалом така практика є вимушеною мірою для забезпечення більш-менш нормального проїзду автомобільного транспорту та руху пішоходів.
Звичайно, за один сезон неможливо це зробити по всьому місту, тому роботи виконуються по черзі.
Крім того, варто зауважити, що як і в попередні роки, перелік вулиць під грейдерування визначатиметься спільно з головами комітетів самоорганізації населення кожного мікрорайону. Саме тому в прилучан ще є час звернутися до голів із власними пропозиціями щодо виконання таких робіт на своїх вулицях.

Батьківська плата за харчування дітей

7 червня міський голова Ольга Попенко провела чергове засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради в оновленому складі.
У ході засідання розглянули питання про розмір внесення батьківської плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти міста у 2022 році. З даного питання доповів Олександр Правосуд, начальник управління освіти міської ради, який зазначив, що з метою забезпечення соціальної підтримки сімей із дітьми необхідно продовжити з 1 січня 2022 року харчування дітей у закладах дошкільної освіти, з внесенням батьківської плати у розмірах, визначених для попередніх років, а саме: 60% від встановленої вартості харчування на день. Ще 40% сплачуватиметься з міського бюджету.
Члени виконкому підтримали керівника освіти та ухвалили позитивне рішення.

За матеріалами міської ради

Прочитано 482 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 559 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!