№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Сер. 31 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Зміни в депутатському корпусі

Три тижні тому молода депутатка від політичної партії «Сила і Честь» Вікторія Вольвич склала свої повноваження в Прилуцькій міській раді. Особисте звернення колеги підтримали всі парламентарі.
Зрозуміло, що вакантне місце не могло довго пустувати, а тому для обрання наступного за черговістю депутата збиралася Прилуцька територіально-виборча комісія.
У ході 23 сесії міської ради секретар Прилуцької ТВК Валентина Гончарова проінформувала присутніх щодо змін у складі депутатського корпусу. Так, за рішенням комісії новообраним депутатом Прилуцької міської ради став уже добре відомий містянам Олексій Гавриш, обраний за єдиним виборчим списком кандидатів у депутати від політичної партії «Сила і Честь».
Олексій Гавриш – активний депутат не одного скликання. За підрахунками самого парламентаря, це вже його 6 каденція в Прилуцькій міській раді.
Новообраний депутат урочисто склав присягу депутата міської ради 8 скликання. У свою чергу міський голова Ольга Попенко привітала колегу та вручила йому депутатський значок.

Мінус один заступник

Засідання 23-ї сесії міської ради відзначилося різноманітними кадровими змінами. Так, було розглянуто питання про внесення змін до організаційної структури та чисельності Прилуцької міської ради та її затвердження.
Зокрема щодо кадрових змін, які передбачали введення однієї посади та ліквідації іншої поінформувала депутатів сама міський голова Ольга Попенко.
Відповідно до п.5 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2005 р. №179 «Про упорядкування структури апарату центральних органів місцевих державних адміністрацій», розглянувши службову записку начальника відділу комунальної власності міської ради Олени Яценко, міська рада вирішила внести зміни до організаційної структури та чисельності Прилуцької міської ради.
У результаті було ліквідовано посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради у сфері молоді та спорту, яку обіймала Наталія Кривохижа. Натомість до відділу комунальної власності міської ради ввели посаду головного спеціаліста, тож роботу посадовець не втратила.

15 членів виконкому замість 9

У ході сесійного засідання було розглянуто також і питання про утворення виконавчого комітету міської ради в новому складі.
Відповідно до п.3 ч.1 ст.26 та ст. 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада вирішила утворити виконавчий комітет у чисельності 15 осіб (попередньо їх було 9).
Персональний склад виконавчого комітету поіменно:
Попенко Ольга Михайлівна – міський голова;
Гоголь Роман Олександрович – секретар міської ради;
Громова Ольга Валеріївна – адвокат;
Даценко Дмитро Вікторович – начальник відділу економіки Прилуцької міської ради;
Новак Ірина Миколаївна – головний бухгалтер ТОВ «ТЦ «Практика»;
Іценко Віталій Петрович – голова профкому НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта»;
Котляр Руслан Павлович – начальник Прилуцького відділу «Оператор газорозподільних систем «Чернігівгаз»;
Мазур Надія Володимирівна – юрист із корпоративних і правових питань ПрАТ «А/Т тютюнова компанія «В.А.Т.- Прилуки»;
Малоголова Тетяна Миколаївна – керуюча справами виконавчого комітету;
Сивочка Наталія Василівна – головний бухгалтер ТОВ «Інвест Рай»;
Павлютіна Ірина Миколаївна – директор КП «Телекомпанія «Прилуки»;
Погоріла Яна Вікторівна – директор КНП «Прилуцька центральна міська лікарня»;
Сивенко Олександр Іванович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (за посадою);
Турчаненко Ганна Володимирівна – директор ТОВ «Холдинг-ЛТД»;
Шкуренко Тетяна Михайлівна – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (за посадою).
Таким чином, із попереднього складу виконкому виключили 3 осіб: Дьоміну Вікторію Миколаївну (менеджера з персоналу ТОВ «Прилуки – Гарантбуд»), Красноока Павла Миколайовича (головного спеціаліста Прилуцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області) та Междорожню Наталію Миколаївну (керуючу ТВБВ №10024/0311 філії – Чернігівського управління АТ «Ощадбанк»).

Бомбосховище для міської лікарні

Підготовка сховищ і укриттів у Прилуках триває. Цього разу депутати виділили кошти для ремонту найпростішого укриття, яке розташоване в підвальному приміщенні хірургічного відділення Центральної міської лікарні. Це доволі старе приміщення, яке не бачило ремонту довгі роки. Наразі ж там заплановано роботи з облаштування підлоги, стін (у першу чергу обробка протигрибковими засобами), відкосів, вентиляції. Як зазначила міський голова в ході сесійного засідання, це приміщення не можна буде використовувати як протирадіаційне укриття чи бомбосховище, а от за найпростіше укриття воно більш ніж згодиться.
Загалом же всі ці дії міської ради, так само як і керівництва Центральної міської лікарні, направлені на те, щоб мінімізувати витрати та максимально швидко облаштувати комфортні умови як для пацієнтів, так і для медичного персоналу в умовах війни.

Новим світлофорам бути

Наприкінці травня з міського бюджету були виділені кошти на розробку ПКД по облаштуванню 2 світлофорних об’єктів на перехрестях: Костянтинівська – Котляревського та Густинська – Боброва.
Як зазначив начальник управління ЖКГ Олег Созінов, міська рада відразу ж приступила до виготовлення документації, після чого пішли в тендерні процедури, оскільки світлофорні об’єкти на той час якраз підпадали під проведення тендерів. На жаль, ніхто із суб’єктів господарювання не виявив бажання прийняти участь у тендері та виконати ці роботи. Нагадаємо, що на облаштування кожного світлофорного об’єкта пропонувалося по 700 тис. грн.
Посадовець також розповів, що проводилися особисті перемовини з різними суб’єктами підприємницької діяльності, які мають право виконувати подібні роботи. Позитивного результату це також не дало.
22 серпня нарешті надійшла цінова пропозиція від суб’єкта підприємницької діяльності з м. Чернігів, який виявив бажання, в рамках виділеної суми, виконати роботи по облаштуванню двох перехресть. Отож, на кожному з них планується встановлення 8 дорожніх, 8 пішохідних світлофорів, заміна опор, асфальтування тротуарних доріжок біля цих об’єктів, нанесення дорожньої розмітки. А на перехресті Костянтинівської й Котляревського – ще й спилювання аварійного дерева, яке обмежує видимість. Крім того, світлофори на вказаних перехрестях будуть із відліком часу та керуватимуться безпосередньо з пульту в КП «Міськсвітло».
Що стосується третього обіцяного світлофорного об’єкту (біля Центральної міської лікарні), то виконавець робіт по ньому також знайшовся. Той самий суб’єкт підприємницької діяльності з Чернігова погодився виконати облаштування й нового світлофорного об’єкту для осіб із обмеженими можливостями по Київській, 56, щоправда на своїх договірних умовах.
Проєкт по даному світлофорному об’єкту був розроблений ще 2 роки тому – у 2020 році. Але виконавці не знаходилися. Тоді на ці роботи виділялося 524 тис. грн. Наразі ця сума не актуальна.
Сьогодні ж Чернігівська фірма готова взятися за цей об’єкт і виконати роботи вже за півтора місяці, але дещо дорожче – за 744 тис. грн. Більшістю голосів депутати підтримали виділення додаткових кош- тів, аби якнайскоріше закрити питання з трьома світлофорними об’єктами.

За матеріалами міської ради

Прочитано 237 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 349 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!