№ 38

19 вересня 2024 року

Зміни в житлових субсидіях

  • Четвер, Жовт. 27 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

З першого жовтня, відповідно до рішення Уряду, замість органів соцзахисту виплачувати субсидії буде Пенсійний Фонд, а з першого грудня він їх і призначатиме. Такі зміни затверджені відповідною постановою Кабінету міністрів України від 16.09.2022 р. №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України», говорять в управлінні праці та соцзахисту Прилуцької міської ради.
Наразі ж прийомом документів і призначенням субсидій займається управління соцзахисту. Тож усі бажаючі оформити таку державну допомогу можуть звертатися до них за адресою: вул. Київська, 281. Сьогодні в Управлінні триває автоматичний перерахунок житлових субсидій на новий опалювальний період для тих домогосподарств, які вже отримували цей вид допомоги на оплату комунальних послуг у попередньому неопалювальному сезоні.
Варто нагадати, що, відповідно чинного законодавства, офіційно (не беручи до уваги температурний режим) опалювальний сезон розпочинається 16 жовтня. Відповідно до цього спеціалісти управління праці та соцзахисту і розраховують житлові субсидії. Так, уже проведено автоматичний розрахунок (без звернень) усім тим громадянам, які отримували субсидію починаючи з 1 травня.


Також в Управлінні зазначають, що тим громадянам, яким розмір субсидії на неопалювальний сезон був розрахований у нульовому значенні, тобто з травня по вересень поточного року вони не користувалися субсидією (не вийшло за розрахунками), також проводиться автоматизований перерахунок без звернень власників домоволодінь.
Про розміри ж державної допомоги на оплату комунальних послуг отримувачі субсидій можуть дізнатися зателефонувавши до управління праці та соціального захисту населення за номером 7-12-25.
Крім того, доводимо до вашого відома, що в Порядок призначення житлових субсидій і пільг були внесені деякі зміни. Стосуються вони тих субсидіантів, які проживають у багатоповерхових будинках і використовують електроенергію та природний газ для опалення житлового приміщення. Такі прилучани можуть звернутися до Управління з декларацією та заявою та отримати субсидію на послугу МЗК, тобто місця загального користування, не забувши зазначити дану послугу в поданих документах.
В управлінні праці та соціального захисту населення також пояснюють, що звернутися до них мають і пільговики, які в неопалювальний період відмовлялися від субсидій на користь пільг, а тепер мають бажання поновитися як субсидіанти.
Не варто забувати прилучанам і про необхідність погашення боргів за комунальні послуги, адже їх наявність також є однією з причин відмови в призначенні державної допомоги. Так, у травні 2022 року майже 600 субсидіантам було припинено її нарахування у зв’язку з боргами.
Сьогодні ж у Прилуках житловими субсидіями користується більше 7 тисяч домогосподарств.

Прочитано 837 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1236 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!