№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Четвер, Жовт. 27 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Генератори для укриттів

Міська влада збирається придбати генератори електричної енергії для протирадіаційних укриттів житлового фонду, комунального господарства та системи освіти за бюджетні кошти.
Таке ртішення було одноголосно підтримане на спільному засіданні постійних депутатських комісій із питань житлово-комунального господарства та комунальної власності й соціально-економічного розвитку та бюджету міста, розвитку інфраструктури та регуляторної політики.
Зокрема, у протоколі комісії йдеться про потребу в генераторах для захисних споруд шкіл і садочків.
Так, було погоджено виділення коштів для придбання 14 генераторів для управління освіти, 12 – для КП «Прилукижитлобуд» для захисних споруд, які знаходяться в багатоквартирних будинках, а також 2 генератори для КП «Прилукитепловодопостачання»: один із них на 160 кВт, інший – на 50 кВт (для стабільної подачі теплопостачання, водопостачання та водовідведення на випадок, коли в якомусь із мікрорайонів міста буде відсутня електроенергія).


Придбання цих генераторів обійдеться в майже 4 млн грн. Водночас вони стануть таким собі підстрахуванням на випадок відсутності електроенергії в місті, що цілком можливо за нинішніх умов.
Загалом, як бачимо, мова йде про генератори досить великої потужності, які можна задіяти, щоб підключити свердловину в якомусь мікрорайоні; більший генератор може запустити навіть котельню, аби унеможливити замерзання внутрішньобудинкових мереж.

Фінансова підтримка медикам міста

У зв’язку з поточною заборгованістю по заробітній платі медичних працівників вторинної ланки члени виконавчого комітету підтримали проєкти рішень про дофінансування Центральної міської лікарні та дитячої лікарні.
Так, для медичних працівників вторинки Прилуцької міської дитячої лікарні буде виділено 900 тис. грн, для медиків із ЦМЛ – 11 млн 722 тис. грн. Цих коштів має вистачити, аби закрити питання із заборгованістю перед медичним персоналом до кінця поточного року.

Спільне рішення відключити будинок від ЦО

Мова йде про 95-квартирний багатоповерховий будинок по вулиці Костянтинівській, 199. Члени постійно діючої комісії з відключення споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання розглянули заяву від мешканців даного будинку та прийняли позитивне рішення на їх користь.
Як зазначив начальник управління ЖКГ Олег Созінов, відповідно до Закону України «Про особливості права власності в багатоквартирному будинку» мешканці провели загальні збори в себе в будинку, після чого надали комісії відповідні, належним чином оформлені, протоколи, що дало підстави надати їм дозвіл на відключення всього будинку. Зазначимо, що до цього часу відключених квартир за даною адресою нараховувалося менше 50%. Спільне зважене рішення змінило ситуацію.
Сьогодні опалювальний сезон у Прилуках уже розпочато, тому відрізання будинку від мереж ЦО та ГВ відбудеться по його завершенню, уже навесні.

За матеріалами міської ради

Прочитано 691 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 378 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!