№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • П'ятниця, Лист. 18 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Заборгованість повільно, але зменшується

Проблема заборгованості населення перед комунальними підприємствами міста досі залишається значною. Однак наявні й деякі зрушення в питанні оплати боргів. Про це на апаратній нараді міського голови говорив профільний заступник Володимир Мазуренко.
Посадовець детально зупинився на кожному з комунальних підприємств і розпочав традиційно з КП «Прилукитепловодопостачання». Так, заборгованість по теплу на сьогодні становить 23 млн 651 тис. 700 грн, за воду – 19 млн 193 тис. 700 грн. Отож, загальна заборгованість по двох цих послугах складає 42 млн 145 тис. 400 грн. Наглядно спостерігаємо значне зменшення заборгованості за останні місяці, особливо по послузі теплопостачання із 40 до 24 мільйонів.
Озвучив посадовець також адреси будинків і квартир, мешканці яких погасили значні суми заборгованості за тепло.
Це такі адреси: вул. Земська, 2/22 – 70 730 грн; вул. Київська, 279/15 – 10 993 грн; вул. Боброва, 88/12 – 10 000 грн; вул. Саксаганського, 9/45 – 17 481 грн; вул. Саксаганського, 13/49 – 13 449 грн; в/м 12 буд. 81/2 – 10 256 грн; вул. 1 Травня, 97/3 – 8 431 грн.
Як бачимо, суми досить значні, а це показує, що мешканці багатоповерхівок дійсно з відповідальністю поставилися до питання погашення своїх боргів.
Що стосується КП «Послуга», то дане підприємство продовжує виконувати роботи з періодичного прибирання вулиць нашого міста на визначених ділянках, зелених зон, підмітання тротуарів, механізованого прибирання вулиць за допомогою спеціальної техніки, а також чищення вулиць міста. За результатами розроблених комунальним підприємством «Послуга» методів щодо систематичного виконання комплексної роботи з боржниками для уникнення збільшення заборгованості в робочому режимі проводяться планові заходи, а саме: рознесення абонентам, які мають заборгованість від 300 грн, інформаційних повідомлень щодо нарахувань; у телефонному режимі проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота зі споживачами щодо уточнення стану розрахунків, рекомендацій щодо реструктуризації заборгованості; за співпраці з головами комітетів самоорганізації населення проводиться інвентаризація по особових рахунках щодо чисельності зареєстрованих і фактично проживаючих за адресою осіб; приведення у відповідність нарахування абонентської плати. Співпрацюють спеціалісти КП також і з управлінням соціального захисту населення та управлінням ЖКГ щодо оформлення справ до суду про видачу судових наказів.


По даному підприємству сьогодні також спостерігається тенденція щодо зменшення заборгованості за вивезення твердих побутових відходів. Як зазначив Володимир Мазуренко, станом на теперішній час загальна заборгованість зменшена на 40 тис. грн. По реструктуризації боргів – на 4 тис. грн. По судових позовах – на 6,1 тис. грн. По надходженнях за результатами вивішених на під’їздах багатоповерхових будинків списків – на 11 тис. грн.
Проте, все одно сума заборгованості залишається досить суттєвою – майже 1 мільйон гривень.
Станом на 1 листопада прилучани, чиї будинки обслуговує КП «Прилукижитлобуд», були винні 6 млн 390 тис. грн за вже отримані послуги. Як зазначив посадовець, станом на сьогодні сплачено 227 тис. 729 грн. Найбільші борги, які були сплачені на даний період, це: вул. Костянтинівська,115/50 – 7 545 грн; вул. Садова, 123/119 – 3 500 грн; вул. Миколаївська, 114/15 – 3 525 грн.
Таким чином, на сьогодні заборгованість прилучан перед КП «Прилукижитлобуд» становить 6 млн 162 тис. 702 грн.

16 градусів у помешканні – це норма

24 жовтня у Прилуках розпочався опалювальний період для житлового фонду міста, лікарень і закладів освіти. 31 жовтня до цього переліку додалися також усі заклади бюджетної сфери, які отримують тепло централізовано.
Як зазначив директор комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» Андрій Гавриш, на сьогодні працює 48 котелень, які опалюють весь житловий фонд, тобто всі 241 багатоквартирний будинок, 15 дошкільних навчальних закладів, 13 закладів освіти та 3 заклади охорони здоров’я (Центральну міську лікарню, Стоматологічну поліклініку та Центр первинної медико-санітарної допомоги).
Залишаються не включеними 11 котелень (відповідно до розпорядження) за адресами: ДНЗ №2 по вулиці Садовій, ДНЗ №10 по вулиці Низовій та ЗОШ №2 по вулиці Ветеранській; відносяться сюди також 4 котельні, які подають гарячу воду; ще 4 (згідно листа управління освіти) – це ЗОШ №13, СЮТ, Галаганівська, 12 та Незалежності, 16, де не підключені ще дві школи. Загалом це ті заклади освіти, які наразі працюють виключно дистанційно, адже не мають укриттів. Однак, деякі з них у будь-який час можуть перейти на очну форму навчання, якщо виконають усі вимоги військового часу, і відповідно опалення там відразу ж буде ввімкнено.
Наголосив посадовець і на тому температурному режимі в квартирах прилучан, до якого треба бути готовим. Наразі відповідно рішень уряду нормою є 16-170С у житловому помешканні. Андрій Гавриш пояснив, що це саме ті цифри, яких підприємство буде намагатися дотримуватися навіть за умови періодичного відключення електроенергії, яке запровадили в нашому регіоні з 3 листопада.
Наразі котельні працюватимуть не в температурному режимі, як зазвичай, а намагатимуться відразу ж після включення електрики, а значить і котельні, максимально набрати температуру. Але на великих котлах, як пояснив посадовець, це технічно складно й не дуже безпечно, адже коли зникає світло, котли, які розігріваються понад 100 градусів, необхідно охолоджувати, а робити це нічим. Тому виникає ряд проблем.
Отож, прилучанам треба з розуміння поставитися до того, що в умовах відключення електроенергії підтримувати відповідний температурний режим в оселях теплогенеруючому підприємству буде непросто.

Яким буде харчування дітей у 2023 році

Днями відбулося засідання постійно діючої робочої групи з організації харчування дітей у навчальних закладах нашого міста. Обговорювалося питання забезпечення школярів і вихованців дошкільних навчальних закладів гарячим харчуванням уже в наступному 2022 році.
За словами головуючого на засіданні заступника міського голови Олександра Сивенка, міській владі уже до початку нового року треба пройти кілька етапів і своєчасно започаткувати та провести тендерну процедуру на даний вид послуг із харчування дітей.
Так, до кінця поточного тижня 3 структурні підрозділи міської ради, а саме: КП КШХ «Шкільний», фінансове управління та відділ економіки, мають провести інвентаризацію, тобто моніторинг цін у закладах торгівлі й на ринках Прилук по 78 продуктах харчування. Це нова вимога законодавства, якої потрібно дотримуватися.
За результатами обстеження цін управління освіти міської ради зробить орієнтовний розрахунок харчування дітей на 2023 рік. Орієнтовний, адже стовідсотково спрогнозувати, яка кількість дітей буде харчуватися, неможливо.
Таким чином, до кінця поточного року міська рада повинна буде розпочати тендерні процедури для того, щоб провести їх під час зимових канікул і вже з середини січня заключити договір із постачальником даного виду послуг й надалі безперебійно продовжувати харчування дітей у садочках і школах.
Також нагадаємо, що вартість харчування в закладах освіти Прилук затверджується сесійно. Це питання депутати міської ради повинні розглянути на пленарному засіданні та ухвалити відповідні рішення на 2023 рік.

Ковідна статистика в Прилуках

За повідомленням КНП «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» за минулий тиждень в місті було виявлено 16 підтверджених випадків COVID-19, проведено всього 40 461 щеплення проти коронавірусної хвороби, із них 2 дозами – 18 056, бустерною 1 – 4 922, бустерною 2 – 192 щеплення.
Крім того, за останній тиждень (07.11.2022-11.11.2022) виконано всього 183 щеплення, з них 2 дозою – 13, бустерною 1 – 136, бустерною 2 – 28.
Нагадаємо, що на балансі КНП «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» є вакцина «CoronaVac» – у достатній кількості, а «Comirnaty/Pfizer» – для проведення ревакцинації та бустеру. Усіх охочих щепитися просимо звертатися до сімейних лікарів чи медичних сестер.
Під час повітряної тривоги прохання до всіх пацієнтів направлятися до найближчого укриття. Інформація щодо найближчого укриття наявна в кожній амбулаторії.
Бережіть себе! Все буде Україна!

За матеріалами міської ради

Прочитано 823 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 373 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!